stii ce-nseamna la ei aceasta pocainta("pana ce se pocaiesc")?Inseamna sa lase familie,sa lase copii pe mana unor straini si sa revina in manastire..."pentru pocainta".Eu nu stiu ce fel de pocainta ar fi aceasta,nu stiu ce fel de credinta este aceasta,sa-ti responsabilitattile in mainile altcuiva si sa fugi,practic de ele.cand desavarsirea pocaintei trebuie sa vina mai intai din atitudinea noastra fata de semeni.Asta nu este credinta,aceasta nu este un lucru moral,ci mai degraba o demagogie,un non sens,o atitudine incerta dpdv spiritual...un lucru demn de insensibilitate si neomenie.
Iar treaba cu legamintele,spun eu cum sta,daca familia respectiva are destui bani,se poate trece cu vederea si se face cununia,sau daca este nepotul Preasfintitului,de asemenea.Cunosc cazuri concrete.
Dar,nu asta conteaza,conteaza sa-ti coordonezi singur mintea,sa judeci singur despre cum consideri ca trebuie sa-ti duci viata,altfel risti ca toata viata sa te manipuleze altii,pe principii mai mult sau mai putin veridice.
Este strigator la cer cum se admite o a doua,sau chiar si a treia casatorie,dar dupa calugarie nu se mai admite nimic...si stii de ce?,pentru ca "mirele Hristos"oricum este fictiv si nu are ce spune...tot oamenii spun.