Citat:
În prealabil postat de vasinec
1. Si dvs. inventati (cred ca este o epidemie) si puneti in carca noastra niste afirmatii. De unde ati scos partea cu "descompunerea sufletului"?
2. Despre ce suferinte vorbiti cand intrebati daca lui Dumnezeu ii place suferinta noastra. Daca va referiti la moarte, Sfanta Scriptura ne spune:
"In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune" (Eclesiastul 9:10)
"Iar tu, du-te pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni, si te vei scula iarasi odata in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor." (Daniel 12:13)
Sfanta Scriptura prezinta moartea intaia ca pe un somn, in care nu este nici chibzuiala, nici intelpciune, nici stiinta, etc. Nu este vorba despre vre-o suferinta ci despre un somn de o clipa. Inchidem ochii si apoi ii deschidem in fata Mantuitorului. Pentru cei care au murit nu exista o constientizare a timpului trecut (daca, in locuinta mortilor nu este nici stiinta, nici chibzuiala).
Si daca tot vorbiti de suferinta noastra si felul cum o suporta Dumnezeu, sa va pun si eu o intrebare: credeti ca Dumnezeu a pregatit celor pacatosi o vesnicie de suferinte pentru o viata scurta de pacat?
|
raspuns:1 Am fost la seminariile pe care le tinea biseria adventista si acolo se spunea ca sufletul omului nu este decat un abur care iese din gura omului si se descompune( adica sufletul devine nimic, nici macar nu ramane in forma de abur).
raspuns 2: Eu nu am spus la fel??? Sufletul omului am zis ca nu poate sa mai faca nici bine si nici rau, deasemenea nici stiinta, nici lucrare, etc. Oare cum citesti cele spuse de mine?!!!
Starea sufletului dupa ce moare, este de asteptare, dar nu abur care dispare in neant, uitate la povestirea saracului si a bogatului dupa ce amundoi au murit. Asa trebuie sa cititi si nu trebuie rastalmacite dupa bunul plac.
Eu spuneam daca trup nu exista si sufletul este un abur care dispare in neant(dupa cele afirmate de adventisti la acele seminarii), atunci pe cine va mai judeca Dumnezeu??? Dar fiindca sufletul este nemuritor , El trebuie sa ne invie din nou , sa ne dea un trup nemuritor (pt unii iar pt altii va urma judecata), si astfel sufletul acela care a fost din starea de moarte (unde nu putea face nici o lucrare,etc), va primi un trup nou cu care va putea face noi lucrari , etc.