04.03.2009, 21:40:58
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Pe cei bolnavi ii vindecă, pe cei scârbiți ii mângâia, pe cei căzuți ii ajută a se indrepta, pe cei deznădăjduiți ii incuraja și le umplea sufletul de nădeje, tărie și dulceață, adăpând inimile tuturor de bucucrie și de mângâiere și de dulceață, precum și de dragostea de Dumnezeu ca o adevărată Mamă a milostivirilor. Acum să ascultăm și glasul celui mai vrednic de crezut al tuturor Sfinților, pe care Bunul Dumnezeu l-a invrednicit să vadă pe Maica Domnului cât a trăit pe pământ.
Sfântul Apostol Ioan o vede imbrăcată in soare și incununată cu 12 stele cerești, având sub picioarele ei luna. Iar Proorocul David o vedea de-a dreapta lui Dumnezeu, imbrăcată in lumină și in haine prea infrumusețate. Sfântul Dionisie Areopagitul, la trei luni după ce s-a increștinat de către Apostolul Pavel, s-a invrednicit s-o vadă pe Maica Domnului așa :" Mărturisesc inaintea lui Dumnezeu, că imi părea cu neputință ca cineva afară de Dumnezeu să fie atâta de plin de frumusețe și de dumnezeiască putere și slavă și dar ! Nimeni din oameni nu poate să ințeleagă ceea ce am ințeles eu, când am văzut cu ochii mei pe cea mai frumoasă dintre toate femeile din lume și mai infrumusețată decât toate puterile cerești, pe Maica Domnului Dumnezeului nostru Iisus Hristos , și mărturisesc inaintea oamenilor și a lui Dumnezeu care s-a născut dintr- însa , că dacă n-aș fi cunoscut pe Dumnezeu și luminata invățătură, atunci aș fi socotit-o pe Preasfânta Fecioară Maria ca pe insuși Dumnezeu ". <<< Va urma >>>
|
Sfântul Epifanie spune că statura Fecioarei Maria era de talie mijlocie. Culoarea părului ii era gălbuie și foarte plăcut și atârna pe sub acoperământul capului ei. Culoarea feței ei era ca bobul de grâu când dă in copt bine. Ochii ii erau limpezi și nu se știe ce culoare aveau nici până in ziua de astăzi. S-ar putea spune că erau ca măslina coaptă. Sprâncenele ei erau in oarecare mlădiere și foarte minunate. Nasul lungăreț, buzele trandafirii care dăruiau o dragoste sfântă și grație ingerească.
<<< Va urma >>>