View Single Post
Vechi 05.03.2009, 00:28:43
sunnyflower sunnyflower is offline
Banned

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Parerea mea este ca din moment ce acest baiat ii intreaba pe forumisti acest lucru, inseamna ca pt. el reprezinta un adevarat motiv de framantare.

Cred ca fecioria sau virginitatea, cum se mai spune este in primul rand in suflet si in inima. Poate ca acea fata este mai fecioara la inima si suflet decat una fecioara trupeste. Fecioria este in minte la fel cum si sexul sau desfranarera este tot in minte. De acolo pleaca totul.

Pe de alta parte, sa ne amintim pilda cu cele 10 fecioare - 5 nebune si 5 intelepte - cele nebune erau doar fecioare si atat in vreme ce cele intelepte aveau pricepere, aveau milostenie, iertare, sinceritate. In definitiv, degeaba s-au chinuit cele nebune sa-si pazeasca fecioria in vreme ce nu au adunat esentialul, la nimic nu le-a folosit.

Si apoi i-as mai spune acestui baiat ca se stie ca cele mai bune neveste devin cele care au fost odata ... nu foarte cuminti si asta pt. ca ele nu mai au curiozitati, tentatii, intr-un fel, au dobandit intelepciunea prin experienta - de aceea ele vor fi loiale, credincioase si "de casa".

Si daca el acum s-ar razgandi si ar parasi-o pt. o fecioara, de unde poate stii daca nu va nimeri mai rau asa fecioara cum e ea. Si apoi daca au mers pana la pasul casatoriei, nu ar fi un semn de lasitate din partea lui sa faca asta?

Mantuirea nu se face individual iar casnicia e un mediu pt. a o obtine. El poate ca poate sa faca din aceasta fata un inger de femeie si impreuna sa se mantuiasca. Iar Iisus Hristos nu a venit in lume pt; cei drepti ci pt. pacatosi, dreptii, feciorii si fecioarele sa continuie sa fie drepti si puri iar pacatosii sa devina ca ei, intru Hristos. Si cred ca de aceea a asezat Dumnezeu in general unul bun si altul mai putin bun sau cum se zice in popor tot o prajitura si-un r...

Ma iertati pt. franchete!
Reply With Quote