View Single Post
Vechi 28.12.2006, 17:41:47
ancah
Guest

Implicit

draga oara,
Pe mine m-au botezar cand aveam 3 luni. Crezi ca-mi aduc aminte de ceva? Crezi ca eu am raspuns, atunci cand preotul a intrebat : Te lepezi de satana? Nici pomeneala. Eu am fost doar de fata. Am crescut intr-o familie in care nu se citea biblia, dar bunica, de origine turca si nebotezata tinea toate posturile, stia toate sarbatorile de peste an, nu se culca fara sa spuna o rugaciune, toate le facea cu ajutorul lui Dumnezeu. Mie nimeni nu mi-a vorbit de Sfinti, de Sfintii Parinti. Si cu toate astea, am stiu din totdeauna ce e un Sfant. Nu a trebuit nimeni sa-mi explice. Nu inteleg, cum e posibil, ca cineva din Romania sa nu stie ce e un Sfant. Mai cunosc pe cineva, care tine de alta biserica decat ortodoxa, si care prin sfant intelege un om care s-a sfintit prin botez. Am fost uimita sa aud asa ceva,caci mie nici prin cap nu mi-ar trece sa ma declar eu sfanta. Am impresia ca in alte biserici se bat mult moneda pe sfintirea omului prin botez, incat nu numai ca oamenii dupa botezul la maturitate se considera fara pacate, dar se mai considera si sfinti. Ca botezul iarta niste pacate, stiu, dar tot nu m-as pune pe o treapta cu Sfantul Serafim de Sarov, imediat dupa botez. Pai, cum sa inteleaga acesti oameni, ca sfant si Sfant nu e totuna?!? Cum sa primeasca scrierile Sfintilor ca pe o pretioasa mostenire spirituala, cum sa venereze moastele Sfintilor, cand ei cred ca Sfintii au fost niste oameni ca si ei.
Draga oara, Sfintii au trait o viata exemplara, atat de curata incat au fost "vase alese". Dar pentru a afla asemenea lucruri trebuie sa adaugi la lectura Bibliei si lectura Patericului, a vietilor Sfintilor, precum si scrierile lor.
Sunt foarte multe de spus , dar nu sunt eu persoana potrivita. Ii las pe celalti, care au mai mare cunoastere sa-ti dea un raspuns complet.
Ajunsa aici , am si eu o intrebare la tine si sper sa-mi poti raspunde: de ce nu va ghidati exclusiv dupa Legea noua si nu tineti cont de ce se spune, in schimb va place sa gasiti versete in Vechiul Testament, care se potrivesc dorintei voastre, si le urmati pe acelea? Sa-ti dau un exemplu:
in Coloseni: 2.20 : "Daca deci ati murit impreuna cu Hristos pentru intelesurile cele slabe ale lumii, pentru ce atunci, ca si cum ati vietui in lume, rabdati porunci ca acestea: Nu bea, nu gusta, nu te atinge."
De ce crestinii, apartinand altor culte decat ortodox, nu mananca carne (unii dintre ei) dar mai toti nu beau nici un strop de bautura.
Este doar o nedumerire a mea si te rog in masura in care poti, sa-mi raspunzi.
Reply With Quote