Citat:
În prealabil postat de vasinec
Incercati sa faceti descrieri "exacte" a credintei altora, atunci cand veti avea cunostinte suficiente, minte limpede si o inima sincera. Deocamdata, toate acestea va lipsesc.
Stati linistit, nu sunteti singurul in aceasta situatie. Dvs., practic, va inscrieti intr-un curent de denigrare a "sectantilor" (mai ales adventisti), prin orice mijloace (mai ales cele necinstite, pentru ca cele cinstite nu va ajuta).
|
poi daca suntetzi nemultzumitzi de concluzia mea cat se poate de reala din ce am discutat aici cu tine shi din ce mai shtiam eu de prin auzite, atunci de ce nu imi prezintzi dumneata exact concluziile care trebuie sa le am in ce va priveshte pe voi credintza voastra... ca eu tzi-am aratat ce am priceput ca sustzii dumneata:
-nu credetzi in nashterea Minunata a Domnului din Maria, Fecioara Curata (shi curatzita shi sfintzita de Dumnezeu prin rugaciune)
-nu credetzi ca Preasfanta Marie a fost Fecioara shi este in Veci Pururea Fecioara, nascatoare de Dumnezeu ci o mama obijnuita cu prunci
-nu credetzi in cruce, in purtarea sfintei Cruci, ci ca este un idol, un lemn obijnuit
-nu credetzi in sfintzi, in moashte, in puterea shi Harul din ol, din oase, ci credetzi ca sunt idoli, ca sunt trupuri spurcate shi astfel de mortzi nu trebuie sa te atingi
-nu credtzi in preotzi, in sfanta Biserica, in sfinta ierarhie: Tatal, Fiul, sf Duh; Arhierei, preotzi, diaconi; Duhovnici, monahi, mireni; oameni ingeri shi animale, vegetale, minerale; cele noua cete Cereshti.
-nu credetzi in sfanta inviere dinainte sau de dupa moarte sau ridicarea din munci din iad de mai tarziu prin Lucrarea Bisericii ori in salashluirea sufletelor in Iad ori Sheol shi Rai pana la judecata din urma shi ca dreptzii nu vor mai fi chematzi la judecata ci credetzi doar in invierea aia care va fi la judecata din urma adica aia cand vor invia totzi mortzii shi credetzi ca rasplata v-a fi data doar atunci in urma sentintzelor justitziei divine, iar pana atunci suntem mortzi asha ca in somnul inconshtient shi fara vise, necontand decat faptele vredniciei exterioare, facute pentru slava de la oameni, pentru ca de asta probabil va auto-indreptatzitzi mereu, crezand ca astea sunt faptele credintzei, shi ca astea va vor fi rasplatite shi laudate la judecata, deci judecata cu care judecatzi shi sustzinetzi auto-indreptatzirea
-nu credetzi in Cuvantul lui Dumnezeu shi Biserica Lui pentru ca nu va mai trebuie, pentru ca nu va mai pocaitzi niciodata ci odata botezatzi va credetzi mantuitzi shi gata pocaitzi pentru veshnicie ca shi cum de atunci incolo voi nu mai suntetzi capabili de greshala shi ca nu mai este necesar nimic de facut in aceasta privintza, cautatzi sa facetzi cat mai multzi prozelitzi care sa va dea dreptate shi pe care "sa-i ajutatzi" shi sa-i "invatzatzi" scripturile
-tagaduitzi lucrarea shi puterea lui Dumnezeu shi ale sfintelor shi infricoshatoarelor Taine
-facetzi deosebire in duhul lacomiei infranandu-va de la porc shi credetzi ca doar atat va strica din ce bagatzi in gura, putandu-va lacomii la femei, la ciocolatzi, la alcool, la averi, la toate celelalte pofte al pantecului shi ale patimilor
-tzinetzi sambata pentru ca Dumnezeu a scris in piatra pe Muntele Sinai, necrezand ca a dezlegat-o in a fi tzinuta ci spunetzi ca a curatzit-o ca sa-i redea frumusetzea spre a fi tzinuta shi mai bine
-il idolizatzi pe Iisus spunandu-i Domnul Isus in timp ce pe Maica Sa shi pe sfintzi ii batjocuritzi dar vedetzi in el doar un om mai rasarit, pe Dumnezeu dar il veneratzi ca pe un zeu, ca pe un om mai insemnat cu "puteri" ori cu capacitatzi sataniceshti, caci restul tagaduitzi, tot ce a dat a fi tzinut de sfintzii Apostoli shi de Biserica Lui, absolut tot in ochii voshtrii pare ca ar fi o minciuna
-repetatzi la nesfarshit aceasta credintza shi o demonstratzi cu citate aratand ca suntetzi indreptatzitzi in credintza voastra ca shi cum cineva ar dori sa va condamne
sau pe scurt:
poi ce este credintza asta a adventishtilor sambatari dupa baptishti? ca voi zicetzi ca tzinetzi astea:
-sambata, porcul, piatra, mama desfranata, Isus-zeu-zmeu, judecatoria si invierea abea dupa judecati/judecata, barfa prozelita, botezul prin libera alegere shi daca ai ales eshti gata mantuit dar shi pocait, apoi ca totul e idol la altzii dar lacomia shi desfranarea shi pizma shi invidia shi rautatea shi averea la adventishti nu e idol ci binecuvantare, iar alunecarea asta mandra prin scripturi, asta ce poate sa mai fie?
sa fie dupa cum spui dumneata?
"indemnul de a cerceta Cuvantul lui Dumnezeu si de a respecta Poruncile Sale" sau tzi-ai dat singur raspunsul: "este o amagire? Sau, dimpotriva, cel mai sigur mod de a te feri de amagiri?"
deci daca spunetzi ca n-am minte limpede shi inima sincera shi ca deocamdata imi lipsesc, atunci arata-mi unde ma inshel, arata-mi ce credetzi daca spui ca nu am vazut bine shi n-am intzeles ceea ce credetzi shi sustzinetzi voi... sau arata-mi un site unde se poate vedea ce tzinetzi din credintza... ce predanii urmatzi, ce pazitzi... caci daca spui ca sunt inexact, te rog sa fi dumneata exact sau sa aratzi unde pot citi exact. Dar nu imi da trimiteri la cartzi shi sa ma documentez ca nu am voie sa citesc... decat eventual daca am binecuvantare de la parinte, de la Biserica deoarece porunca bisericeasca este sa nu cititzi cartzi eretice, adica pline de eres, adica din alea ciuntite ca sa lepadatzi Calea Domnului: "7. Sa nu citim carti eretice sau ale sectarilor."