Citat:
Īn prealabil postat de Andrreea
Eu sunt ortodoxa de stil nou, iar prietenul meu de stil vechi. Tatal lui este preot si doreste oficierea cununiei pe stil vechi. Pentru a putea face acest lucru ar trebui sa mi se faca Mirungerea, fapt care nu mi se pare normal. Am discutat si cu duhovnicul meu si mi-a spus ca este o situatie delicata si ca trebuie sa ne gandim, insa nu pot gasi nici o solutie. El nu se poate casatori pe stilul nou, altfel l-ar renega parintii, considerand ca s-a lepadat de adevarata credinta si nu vreau acest lucru. Il iubesc foarte mult si nu vreau sa ne despartim din cauza religiei. Ma gandeam ca poate la Sfantul Munte ne-am putea casatori fara probleme, insa nu stiu nimic despre aceasta varianta. Ce ma sfatuiti?
|
Eu sunt de stil nou, iar sotia pe stil vechi. Cununia s-a facut pe stil nou, sarbatorile mari le tinem pe ambele calendare. Nu am avut niciodata vreo discutie legata de ritul fiecaruia, ne respectam si ne sustinem credinta. In Bucuresti mergem impreuna la biserica ortodxa , iar ea cand ajunge acasa (la parinti) merge la biserica rusa. Eu nu merg, pentru ca nu inteleg limba foarte bine :D.
Daca aveti probleme legate de stil, cred ca ar trebui sa stati bine si sa analizati implicatiile: copii, sarbatorile etc iar hotararea luata sa o pastrati ca pe un canon. Sa nu treceti peste binecuvantarea parintilor, pentru ca acest lucru o sa va macine in viitor.
Ma iertati daca am incercat vreun sfat, dar am vrut sa va arat ca se poate si asa...
Dumnezeu sa va asculte rugaciunile si sa va dea gandurile cele mai bune, ca amandoi sa aveti constiinta impacata.
L