raspuns catre veveritza
Vsovi, vsovi cum stii matale ca o adevarata reptila [COLOR=royalblue](in liceu aveam nume de sharpe neveninos dar oricum criminal)[/COLOR] sa te strecori printre randuri si intrebari si sa nu dai raspunsuri clare [COLOR=royalblue](poi crede-ma ca am incercat sa fiu cat se poate de clar, dar se pare ca voi atzi vrea sa zic ce vretzi voi sa auzitzi ori sa hulesc ca sa avetzi motiv clar sa ma credetzi eretic, ori sa zic cum vretzi voi ca sa nu credetzi Cuvantul lui Dumnezeu dat prin cele 7 Trambitze),[/COLOR] scurte si la obiect; [COLOR=royalblue](poi am facut shi mate shi fizica pana am imbatranit shi daca vorbim la obiect o sa devenim mai catolici decat papa ori fata lu' baba, ca ea cere mereu papa shi vila shi mertzan, deci la ce obiect sa fiu? eu am incercat doar sa va arat bucuria Darului care ar trebui sa o avem, dar voi nu ca nu e dar ci e secta, poi treaba voastra, voi shtitzi mai bine ce avetzi de pierdut shi de cashtigat)[/COLOR] o tot faci pe filosoful [COLOR=royalblue](asta a zis Maria-Margareta, ca eu nu pilioqqqzoofagea-ez absolut deloc, ca pentru ca prea mi-a placut sa-mi fac chip cioplit al neascultarii prin shtiintza shi filozofie, m-am lasat de ea, asha ca MM a inventat ca sa se distreze de mine, deci n-are sens sa o crezi ca e mitomana asha ca shi tine, vrand sa dea mita unora ca sa inghita "fraierii" galushca cu secta)[/COLOR] cu noi iar noi te ingaduim asa cum esti fiindca........ [COLOR=royalblue](ma ingaduitzi? poi asta e cea mai buna poanta pe ziua de azi, din gura uneia care imi dadea la revedere in iad, dar ea s-ar putea sa ajunga daca nu primeshte Cuvantul lui Dumnezeu, pe cand eu daca ma lepad ori de BOR ori de Hristos-Dumnezeu shi numele lui cel nou, Cuvantul lui Dumnezeu, ajung sa ne revedem in iad, fereasca Dumnezeu)[/COLOR]
Fa bine si da raspunsul direct la intrebare si nu mai divaga si inflori si filosofa [COLOR=royalblue] (poi de cate ori sa raspund? ca am raspuns la prea multe ca ajung de sa ma mandresc shi sa ma incant cu mine ca sunt in centrul discutziei, deshi facut de pomina, dar aici, in subiectul asta, era vorba de altceva, dar unii, cand nu le place partitura pushca pianistul, poi nu eu sunt pianistul shi nici partitura, ci eu cant asha cum imi vine din amintiri shi cunoshtintze, dar totushi dupa portativ)[/COLOR] ca ....vorba ceea: ai fi tu destept foc, de l-ai corectat si pe parintele Arsenie Boca saracul care a avut niste lacune [COLOR=royalblue](o lacuna am corectat, shi tzi-am aratat, dar asta nu inseamna ca am citit tot ce a scris shi nici ca ash fi mai deshtept ca el, ci mie imi parea ca nu e conform cu Calea-Adevarul doar in acel mic punct, nu sustzin ca am dreptate eu, dar corectandu-l sper sa il ierte Dumnezeu daca era intradevar greshala, dar asta nu il face mai mic Duhovnic ori mai mica Trambitza, ba chiar acum am impresia ca e perfecta, ca alte lacune nu i-am gasit decat lucruri uriashe deshi am citit foarte putzin de la Dansul, cateva randuri, dar mi-a fost suficient sa recunosc cum ca era imens de profund shi mare, deshi ca trambitza, trambitza era mica, dar Cuvantul sau era Mare, deci nu ca-s mai deshtept sau mai mare sau sfintzishor pentru ca l-am corectat ci pentru ca au strigat pietrele, pentru aia am zis asha, nu pentru ce crezi dumneata ci pentru altceva shi dumneata n-ai citit ce am scris ca sa pricepi? ca doar tzi-am explicat, dar poate nu vrei sa pricepi ce scriu, treaba ta)[/COLOR] , dar mai stim si noi cate ceva din ceea ce auzim la sfintele slujbe din BOR (nu de la Pucioasa!) [COLOR=royalblue](poi nu de la Pucioasa fiindca va datzi mari, dar shi acolo sunt slujbe la fel de frumoase shi sfinte... nu shtiu, precis se tziu... dar probabil dumneata pui semnul strigarii in sens ca acolo e secta, poi nu e secta, dar tu n-ai decat sa crezi cum vrei, ca doar n-am cum sa te conving, ca daca incerc ai sa ma acuzi de prozelitism sectant, deci treaba ta... acuza-i cat vrei ca tu vei da socoteala candva de toate faptele tale...)[/COLOR]
nu mi-ai raspuns daca ai vazut Apocalipsa (dupa Ioan, nu dupa Verginica) [COLOR=royalblue](poi o vad zi de zi ca este in curs de desfashurare, sau unde anume sa o vad?, da o Vad, shi vine mereu, vai, shi vai shi inca un vai daca nu ne pocaim, iar sf Verginica este Trambitza Domnului nr 6 vazuta de sf Ioan Teologul, deci n-ai cum sa faci aceasta distinctzie, ca asta nu se face cum ai vrea dumneata sa fie ci e asha cum e, cum ne pocaim shi cum ne da Dumnezeu pentru faptele vrednice de pocaintza noastra)[/COLOR]
Apoi o faci pe prostul in papusoi, neantelegand care este hula impotriva Maicii Domnului? [COLOR=royalblue](poi care este? ca nu mi-ai dat nici un argument ci o mare minciuna shi mi-ai pus-o in gura/scrierea mea, dar nu fac pe prostul poate chiar sunt)[/COLOR] pai se poate o alta mai mare decat sa spui ca e posibil ca Maica Domnului sa mai fi avut si alti copii? [COLOR=royalblue](asta spui dumneata, shi nu mi-ai aratat unde am zis asta, ca ceilaltzi copii daca a mai avut au fost Duhovniceshti, asha ca shi sf Ioan Apostolul shi Teologul, altzi copii nu a avut fiindca a fost doar logodita cu Iosif cel feciorelnic shi drept, deci unde am scris ce sustzii dumneata?) [/COLOR]
Apoi Maica Domnului este "mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii" pricipisi matale cum sta treaba aici? nici nu trebuie filosofie multa: nu poate nimeni sa fie asemanat cu Maica Domnului, nici macar virginica voastra; [COLOR=royalblue](dar Domnul cum este? shi totushi care sunt fratzii Sai? maica shi tatal Lui? fratzii shi surorile lui, shi Domnul este shi El tot mai cinstit shi mai marit fara asemanare decat serafimii shi heruvimii... shi cu toate astea unii copilashi au fost fratzi shi prieteni cu El, deci eu am pricipit, dar nu shtiu daca dumneat ai aflat ca toate maicutzele de la noi shi toate femeile alea smerite din popor se cinstesc impreuna cu Maica Domnului, asemenea shi impreuna cu ea, ca doar toate se roaga ei, Maicii Domnului, shi o urmeaza devenind unele asemenea ei, iar sf Verginica este mama Gigi, ca a devenit maica staretza a unei manastiri sfinte, ca shi ea din Mila Maicii Domnului a fost adoptata duhovniceshte de Ea shi de Dumnezeu... shi nu s-a mai intors la Pisi, ci a ramas cu Dumnezeu... iar acum ne ashteapta shi se roaga de acolo, pentru noi, asha ca shi orice sfant pe care il rogi sa indulceasca inima Domnului in ce ne priveshte, sa mai reduca din joardele de peste fund pe care le-am merita, prin indrazneala noastra... prin judecatzile noastre shi osandirile fara nici un temei, cazand in pacatul fatzarniciei, caci osandind trebuie sa demonstrezi ca tu eshti mai vrednic in privintza aceea decat cel pe care il osandeshti, iar daca nu, atunci cu ce l-ai osandit vei atrage asupra ta... ca dreptatea nu sta, ci umbla... ca are picioare lungi nu ca shi minciuna care are picioare scurte shi te duce doar cat sa cazi in groapa)[/COLOR]
[COLOR=#4169e1][/COLOR]
[COLOR=#4169e1]continuarea mai jos[/COLOR]
|