ory, scuza-ma daca o sa fiu necioplit, dar acum urmeaza sa il acuzi pe Dumnezeu de superficialitate pentru ca l-a izgonit pe Adam din Eden? Ca doar l-a izgonit doar pentru o greseala. L-a izgonit pentru ca Adam a considerat ca vrea sa faca o pauza din viata traita in comuniune cu Dumnezeu.
La fel e si cu calugaria. E o responsabilitate foarte mare si e normal sa existe consecinte. Noi suntem niste milogi, stam si cersim bunatatea lui Dumnezeu, dar monahii sunt cei care se implica cu intreaga lor fiinta in mantuirea oamenilor. Odata ce ii intorc spatele lui Dumnezeu e normal sa apara consecinte, iar consecintele sunt intotdeauna pe masura responsabilitatii asumate.
Daca pedeapsa e corecta sau nu, nu ma pot exprima. Mie mi se pare corecta pentru ca sustragerea de la un angajament atat de mare nu trebuie trecuta cu vederea, dar asta e doar parerea mea. Sunt convins ca sfintii parinti stiu mai bine de ce pedepsele sunt atat de aspre in unele situatii. Noi sa ne batem capul de mantuirea noastra pentru ca momentan suntem niste pacatosi care nu isi merita nici macar viata asta scurta, darmite viata vesnica.
Dumnezeu sa ne lumineze mintile!
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16
|