Doamne ajuta!
Va salut pe toti!
Am incercat sa-l contactez pe Adi, (admin), dar fara succes. El, din cate mai stiti, mai intra pe forum? Eu nu am timp sa intu incursul zilei, iar seara nu l-am gasit niciodata. Nu stiu de ce.
I-am trimis un mesaj prin care ii solicitam, daca poate si doreste bineinteles, sa deschida o noua categorie de forum special pentru ortodocsii din strainatate. As fi foarteincantat sa discutam pe aceasta tema, mai ales ca si eu sunt un roman ce locuiesc in strainatate, de ceva vreme.
Ma surprinde uneori atitudinea romanilor nostri, adica a celor mai putini buni, care ne strica reputatia, sa zic asa. De exemplu, aici in Italia, de ceva vreme, am fost sufocati cu stiri si informatii cum ca romanii fac numai rautati. Ei bine, accentul ce se pune pe cazul romanilor din strainatate, ne lasa un loc foarte mult pentru semne de intrebare. Am gasit si cateva raspunsuri tainice. Chiar si astazi discutam cu o doamna avocat, de aici, care era surprinsa de abuzul pe care-l fac prezentatorii de stiri, IN EXCLUSIVITATE NUMAI, NUMAI, NUMAI, DESPRE ROMANI. Daca doriti sa discutam pe aceasta tema, bineinteles spiritual vorbind, va astept.
O alta chestie care ma nelinisteste, legat tot de romanii din strainatate, este aceea ca, majoritatea occidentalilor sunt papistasi, iar romanii nostri zic: "daca tot nu am biserica de-a mea, ma duc la ei"... Si asa primeste "bile negre" fara sa-si dea seama ce greseala face, intrand intr-o biserica papistaseasca.
Eu sunt preot din vara anului trecut. Prin august, ma plimbam prin Milano cu o maica. La un moment dat, am intalnit in calea noastra o biserica papistaseasca. Maica s-a inchinat, iar eu m-am oprit in loc, curios sa vad ce fel fac ei. Si.. m-am apropiat putin de usa de la intrare, si am vazut un asa-zis episcop, facand "ceremonialul papistasesc". Imediat mi-am adus aminte de canonul care impune dreptslavitorilor NICI MACAR SA SE APROPIE DE USA CAPISTILOR (bisericilor) LOR. Astfe, am facut "un giro" roata-n-prejur, si am plecat repede, ca sa nu stau mult in cadere. Astfel, m-a mustrat constiinta o zi intreaga, apoi ma iertat. Nici ca am mai intrat de atunci, macar si in curtea bisericilor lor, dar in biserica nici atat.
Ortodocsii din occident sunt inconjurati de multe pericole iminente. Insa, depsre acestea vom discuta, daca va fi cu putinta, intr-o categorie special pentru asa ceva.
Doamne ajuta si multa sanatate va doresc!
|