Citat:
În prealabil postat de liviu-sergiu
Tu nu crezi ca sufletul omului poate ajunge in Rai sau in Iad dupa ce omul moare (amintesteti ce a spus Isus talharului de pe cruce- chiar astazi vei fi cu mine in rai). Problema ta daca tu nu crezi cuvintele Lui Isus asa cum sunt ele scrise in Biblia cea tradusa de Cornilescu. Pt mine Biblia este Sfanta si tot ce scrie in Ea eu nu pun la indoiala. Sa nu crezi ca omul de rand trebuie sa invete aramaica si ebraica ca sa poata citi si intelege Biblia; atunci unde ar mai fi mantuirea lui???
|
1. Daca Biblia pt. dvs. este Sfanta, atunci de ce vreti sa o contraziceti si cautati sa sustineti teoria spiritista a sufletului nemuritor?
2. Nu este adevarat ce spuneti (de altfel si titlul topicului sugereaza acelasi nedevar). Eu cred ca sufletul poate ajunge in rai sau in iad, dupa ce omul moare, dar cu conditia sa aiba loc INVIEREA si judecata.
3. Nu este frumos sa ma acuzati ca eu nu cred cuvintele Domnului Iisus Hristos.
Domnul Iisus Hristos ii spune talaharului:
"Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu mine in rai" (Luca 23:43). Si totusi, Domnul Iisus Hristos nu s-a suit in aceeasi zi la Tatal: "
Nu ma tinea", i-a zis Iisus, "caci inca nu m-am suit la Tatal Meu"(Ioan 20:17) A spus aceste cuvinte a treia zi, de la rastignirea si promisiunea facuta talharului. Cum explicati aceasta aparenta nepotrivire? Va dau niste sugestii Biblice, daca imi permiteti:
"Caci cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine"(Psalmul 6:5)
"Nu mortii lauda pe Domnul" (Psalmul 115:17)
"In locuinta mortilor in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune" (Ecelsiastul 9:10)
Dau si o varianta: avand in vedere ca in moarte nu este nici un fel de constientizare, talharul de pe cruce stie ca a inchis ochii, rastignit alaturi de Mantuitorul. Urmatorul moment este acela cand va deschide ochii, la inviere, inaintea Mantuitorului pentru a primi ceea ce i s-a promis, fara nici o intarziere. Cat timp a trecut (sau va mai trece) intre aceste momente (moarte si inviere) nu se stie. Pantru talhar nu este decat o clipeala de ochi.