Citat:
În prealabil postat de vasinec
1. Daca Biblia pt. dvs. este Sfanta, atunci de ce vreti sa o contraziceti si cautati sa sustineti teoria spiritista a sufletului nemuritor?
2. Nu este adevarat ce spuneti (de altfel si titlul topicului sugereaza acelasi nedevar). Eu cred ca sufletul poate ajunge in rai sau in iad, dupa ce omul moare, dar cu conditia sa aiba loc INVIEREA si judecata.
3. Nu este frumos sa ma acuzati ca eu nu cred cuvintele Domnului Iisus Hristos.
Domnul Iisus Hristos ii spune talaharului: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu mine in rai" (Luca 23:43). Si totusi, Domnul Iisus Hristos nu s-a suit in aceeasi zi la Tatal: "Nu ma tinea", i-a zis Iisus, "caci inca nu m-am suit la Tatal Meu"(Ioan 20:17) A spus aceste cuvinte a treia zi, de la rastignirea si promisiunea facuta talharului. Cum explicati aceasta aparenta nepotrivire? Va dau niste sugestii Biblice, daca imi permiteti:
"Caci cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine"(Psalmul 6:5)
"Nu mortii lauda pe Domnul" (Psalmul 115:17)
"In locuinta mortilor in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune" (Ecelsiastul 9:10)
Dau si o varianta: avand in vedere ca in moarte nu este nici un fel de constientizare, talharul de pe cruce stie ca a inchis ochii, rastignit alaturi de Mantuitorul. Urmatorul moment este acela cand va deschide ochii, la inviere, inaintea Mantuitorului pentru a primi ceea ce i s-a promis, fara nici o intarziere. Cat timp a trecut (sau va mai trece) intre aceste momente (moarte si inviere) nu se stie. Pantru talhar nu este decat o clipeala de ochi.
|
1. Arata-mi unde eu am zis ca Biblia se contrazice. Eu ti-am exemplificat de ce nu ai dreptate cu exemple din Biblie si nu mai reiau. Daca tu intelegi gresit tot ce iti explic eu... vorbesc la pereti atunci.
2. Nu mai reiau din urma:- ti-am aratat ca sufletele dupa ce mortii mor vorbesc , aud si asa mai departe;
-ti-am aratat ca Isus a spus talharului chiar astazi vei fi cu mine in rai. Tu ce intelegi prin cuvantul astazi? Asa scrie intradevar ca Isus nu a dat voie ca sa se atinga de el nimeni a treia zi. Te intreb atunci cand sa urcat la cer? Stii doar ca apostolul Toma a atins ranile Domnului si dupa 40 de zile de la inviere a avut loc inaltarea la cer.
3. Scopul meu nu este acela de a acuza pe nimeni dar este ciudat ca ti-am aratat ca oamenii dupa mor, sufletele lor vorbesc, aud, vad si asa mai departe. Daca lucrul acesta e scris in Biblie (nu eu l-am scris), atunci de ce insisti sa spui ca nu-i asa?
"Caci cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine"(Psalmul 6:5) se referea la mortii din cimitire.
"Nu mortii lauda pe Domnul" (Psalmul 115:17) are dublu sens:- morti deja, sunt toti cei care desi sunt vii, nu cunosc caile Domnului. Exemplu: lasa mortii sa-si ingroape mortii;
-si cei ce sunt in tarana pamantului.
"In locuinta mortilor in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune" (Ecelsiastul 9:10)
Ti-am aratat ca mortii din morminte sunt doar tarana si nu stiu nimic.
ti-am aratat ca nici sufletele mortilor nu fac lucrari, ei nu mai fac nimic din ce pot face pe pamant, nu fac nici pacat , nu fac nici bine, dar asta nu inseamna ca ei nu vorbesc, nu aud, si asa mai departe.
Ai zis ca pt talhar este doar o clipa momentul mortii. Atunci ce intelegi prin cuvantul astazi? Totusi au trecut 2000 de ani si ziua aia e demult trecuta. Ai grija ce spui ca nu este bine sa avem interpretari dupa bunul plac.