View Single Post
Vechi 06.03.2009, 14:44:54
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de liviu-sergiu Vezi mesajul
- ti-am aratat ca sufletele dupa ce mortii mor vorbesc , aud si asa mai departe;
Am inteles ce mi-ati aratat: ca sufletele mortilor au forma trupeasca, parti trupesti si suferinte trupesti (sa ma corectati daca am inteles gresit). De asemena, sufletele sunt constiente si pot vorbi. Practic, aceste suflete ale mortilor, sunt fiinta umana in intregime si in viata.
Deci, dupa demonstratiile dvs., "omul cand moare de fapt nu moare"(am intalnit acasta expresie, care m-a socat putin, in lucrarea unui pastor baptist- Victor P.).
Ideea ca la moarte omul nu moare, ci doar se desparte de trupul sau, si traieste mai departe, este mai degraba de la cel rau:
"Atunci sarpele a zis femeii:"hotarat ca nu veti muri" (Facearea 3:4).

Eu as zice sa aprofundati mai bine problema mortii pentru ca sa dati importanta cuvenita INVIERII, care ne-a fost data ca nadejde prin invierea Domnului Iisus Hristos (1 Corinteni 15:12-34)

Eu raman la parerea Sfantului Iustin Martirul, care mi se pare in totala concordanta cu Cuvantul lui Dumnezeu.
“Sufletul traieste pentru ca Dumnezeu ii da viata. Caci sufletul nu traieste prin el insusi, cum traieste Dumnezeu. Singur Dumnezeu este nemuritor, iar toate celelelte… sunt nascute si stricacioase. Prin urmare, sefletele nu sunt nemuritoare, ci sufletele vor muri” (Citat de T. Bodogare, in “Apologetii in limba greaca”, 1980, Bucuresti, pag. 98,99.)