Am sa dau un examplu, ca sa fiu mai explicit in ceea ce am solicitat: "Generalitati" este un topic in care se pot face multe subtopice. Deci, in limbaj forumist, aceasta rubrica "generalitati" se numeste CATEGORIE DE FORUM, sau TOPIC, in care se pot deschide subtopice, adica diferite teme.
M-am gandit la o categorie/topic despre romanii din strainatate, in care categorie/topic sa se poata deschide subtopice, pe diferite teme, legate totalmente de situatia romanilor din diaspora. aceasta categorie poate cuprinde "ortodoxie romaneasca in occident, biserici din romanesti din strainatate, pericolele ce-i inconjura pe romanii din strainatate, etc, etc. De asemenea, un subtopic foarte importand ar fi acela despre jocurile politice care se fac pe numele romanilor, denigrarea fiind programata. Stiu exact despre ce vorbesc, in ceea ce priveste denigrarea programata a romanilor din Italia. Si sa dau un mic indiciu...: In ultima vreme, TG4 ne-a difuzat mii de reportaje despre romanii care fac rele. Nu numai TG4 au facut aceast lucru (ca sa nu se supere baietii din echipa), ci majoritatea posturilor. Despre "crimele, violurile, atacurile si rautatile" savarsite de romanii din Italia, pot spune foarte multe, mai ales ca MULTE DIN CAZURI SUNT FACUTE precum "prima aterizare a americanilor pe luna", adica TRUCATE! Este foarte important sa discutam aceste lucruri, mai ales ca IN ROMANIA STATUL ISI BATE JOC DE ROMAN, FURANDU-L DIN ACTE, prin taxe si impozite, preturi si cerinte, IN OCCIDENT ISI BATE JOC PARLAMENTUL EUROPEAN, fapt doveditor fiind acela ca... sunt incurajate abuzurile care se fac la adresa romanilor, adica generalizarile, nici macar facand deosebirea elementara dintre ROMANI SI ROM!!!
Acum o saptamana am avut ca invitati, la noi acasa, carabinierii din zona, adica politia. In discutiile noastre, am fost uimiti sa observam ca EI NU STIAU CA ROMANII NU SUNT ROMI, IAR ROMII NU SUNT O MAJORITATE IN ROMANIA. M-am "documentat" cerand parerile multor italieni. De asemenea, ei nu stiu ca ROMANII NU SUNT "tigani", si nici ca ROMII sunt o majoritate in Romania.
Pe posturile de televiziune se discuta numai despre "români" pe nume "Muroceavo", "Mercedeza", "Catanga" (dau exemplu). Iar, in curand, cred ca italienii vor crede ca romanii folosesc foarte des cuvintele "avello bahtalo; bahto dell bahto muroceavo", fara sa stie ca nu au treaba romanii cu tiganii; din punct de vedere legislativ, sunt romani; dar, sunt O ETNIE, iar majoritatea nu inseamna ETNIE!
Suntem sufocati de vesti ca "romani" sus-numiti (Mercedeza, Romeo, Napoleon, Paris, Francfurt - nu "-furd" ci "-FURT) fac tot felul de ilegalitati. Ei bine, ce treaba avem noi cu "romanii" etniști, atata vreme cat NU SUNTEM DIN ETNIE? Vor sa nu fie discriminati si sa nu le repete trecutul in care Mareșalul Antonescu îi trimetea cu VAPOARE DE CARTON PE MARE, sa constientizeze ca A SE INCADRA IN UNIUNEA EUROPEANA, necesita si o dezvoltare a educatiei. Daca nu au primit-o, este bine nu mai fie asociati nu mumele "ROMÂNI-albi" ci să se țină doar de numele lor "ROMI". Imaginea noastră nu are rost să fie pătată de oameni "apreciabili", lăutari de meserie, maneliști înnăscuți, etc etc, care fac tot felul de răutăți. De aceea NU ARE SENS ca Bucureștiul să rămână același PLIN DE GUNOI, iar STREHAIA să sporească în vile și "barosani de barosani", de pe urma "fondurilor alocate" din buzunare, din "comerțul" cu casetofoane din mașinile parcate în parcare... Mai folositor este sa sporeasca curatenia din Bucuresti, decat mizeria din zonele etnizate, mizeria ce se ascunde sub palatele și pălăriile ale căror posesori le atarna cate un kg de aur la gat, de pe urma "cuceririlor războaielor cu bancomatul de la colt".
Sunt multe subiecte ce trebuie sa le discutam. De pilda, nu numai din Italia, ci din intreaga lume. In aceasta privinta voi intreba: DE CE NU AU PRIMIT ARABII PASAPOARTELE CU CIPURI BIOMETRICE, SI LE-AU PRIMIT ROMANII? se stie ca IMPLANTUL CIPURILOR VA DECLANSA CEL DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL? Se stie ca microcipurile vor transforma omul naiv intr-un robot compiuterizat in "inalta" calitate de SCLAV al "regatului american"?
Nici eu nu-s asa de lamurit, dar mai am si surse sigure, doar despre care intentionez sa discut in eventualul NOU TOPIC/NOUA CATEGORIE (de topice).
|