Exista o problema: cei care sunt convinsi de teoria lui Darwin, si cei care sunt adepti ai teoriei conceptiei Dumnezeiesti. OMUL?
- Stiinta spune: Da, omul e conceput de natura, in milioanele de ani de evolutie. Ex... . Si de exemplu:....
- Religia spune: Da, omul e conceput de Dumnezeu. Ca altfel n-ar fi... si exista...
Ce alegem?
?
Conform religiei Ortodox-Crestine, (fara nici-un dubiu,) alegem varianta creationista. Si pe buna dreptate. Sunt lucruri, care scartie la baza teoriei lui Darwin, in legatura cu singura specie inteligenta de pe pamant. Daca maimutele nu stiu sa aprinda focul, atunci pe noi cine ne-a invatat? Ca ele au patru maini. Teoretic, ar fi trebuit sa fie de cel putin doua ori mai inteligente ca noi. Si totusi noi, (cei cu doua maini), am reusit sa creem o civilizatie.
Maimutele, specie cu care ne asemanam, (d.p.d.v. genetic), sunt la acelasi nivel ca cel de acum milioane de ani. Nimic nou despre ele.
Dar noi am creeat o civilizatie.
"Stiinta" se da "batuta" la anumite aspecte neelucidate. Si, atunci, timid, isi ridica privile spre Dumnezeu.
|