View Single Post
Vechi 08.03.2009, 11:07:35
liviu-sergiu liviu-sergiu is offline
Member

Data înregistrării: 27.02.2009
Implicit

Domnule Vasinec tot simbolic e povestea asta de la care am inceput noi si la care vad ca ocolesti raspunsul?
19. "Era un om bogat, care se imbraca in porfira si in suptire; si in fiecare zi ducea o viata plina de veselie si stralucire.

20. La usa lui, zacea un sarac, numit Lazar, plin de bube.

21. Si dorea mult sa se sature cu faramiturile, care cadeau de la masa bogatului; pana si canii veneau si-i lingeau bubele.

22. Cu vremea saracul a murit(vezi ca scrie destul de clar ca a murit; ti se pare ca a murit simbolic?); si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul, si l-au ingropat(a fost ingropat simbolic?).

23. Pe cand era el in Locuinta mortilor, in chinuri(bogatul era in Locuinta mortilor si era in chinuri,cum iti explici lucrul acesta? tot simbolic zici ca e?), si-a ridicat ochii in sus(fii atent ca are ochi), a vazut (dupa teoriile tale cum putea bogatul sa vada daca era in somnul de veci de doar o clipa?)de departe pe Avraam, si pe Lazar in sanul lui(nu numai bogatul era in Locuinta mortilor ci si Lazar si pe Avraam),

24. si a strigat(ti-am mai spus ca sufletele celor morti vorbesc dar mai luat la misto): "Parinte Avraame, fie-ti mila de mine, si trimete pe Lazar sa-si moaie varful degetului in apa, si sa-mi racoreasca limba; caci grozav sunt chinuit in vapaia aceasta." (vezi ca era chinuit?)

25. ,Fiule", i-a raspuns Avraam,(vezi ca si Avraam vorbeste) "adu-ti aminte ca, in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici(in Locuinta mortilor), el este mangaiat, iar tu esti chinuit(chin ca cel din iazul de foc cel vesnic unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge niciodata).

26. Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar avea sa treaca de aici la voi, sau de acolo la noi, sa nu poata." (fiecare sfant de la facerea pamantului si pana la moartea Lui Isus era adaugat la numarul poporului Lui Dumnezeu, tot in Locuinta mortilor dar cu regim special; de aceea este aceasta prapastie intre ei)

27. Bogatul a zis: "Rogu-te dar, parinte Avraame, sa trimeti pe Lazar in casa tatalui meu;

28. caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin." (cum putea cineva sa ajunga in locul acela de chin care este moartea intaia, daca tu zici pt trupul care moare si sufletul sau pana la invierea mortilor trece doar o clipa?)

29. Avraam a raspuns: "Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei."

30. ,Nu, parinte Avraame", a zis el; "ci daca se va duce la ei cineva din morti( vezi ca erau morti si nu vii, dar totusi vorbeau), se vor pocai."

31. Si Avraam i-a raspuns: "Daca nu asculta pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti."(vorbeste de inviere din morti)

Prietene, de atatea ori ti-am explicat in aceste versete povestite de Isus, ca mortii macar ca sunt morti, ei vorbesc , aud, au chinuri, dar tu mai luat la misto. Daca tu nu vrei sa-L crezi pe Isus , cum ai sa ma crezi pe mine? Cum poti considera tu aceste versete ca sunt simbolice? Daca tu cu inversunare contrazici cuvintele Lui Isus... atunci ma retrag si nu voi mai scrie niciodata pe acest forum (cu titlul de mai sus), pr ca totul este zadarnic.