Citat:
În prealabil postat de damian
Expresia moderna,sau poate veche,"vreau sa-mi taiesc viata" este corecta sau apar probleme cand se intalneste cu invatatura bisericii?
|
Cei care sunt "ortodocsi" cu numele, dupa ce ISI TRAIESC VIATA LA MAXIM , fac plinu pt. totdeauna , se boteaza si "sunt mantuiti".Ma repet un pic, am mai spus ca am auzit pe un pastor c-am de 40 de ani care spunea in fata multor tanari aflati pe un stadion ca s-a CULCAT CU PESTE 200 DE FEMEI...dupa aceasta viata s-a botezat si este mantuit... Indiferent de ce viata am petrece nu ne facem public pt. a NU DA IDEI, te-as intreba ce ai gandi tu cand ai auzi asa ceva....nu te indeamna la "a-ti trai viata" iar apoi cand esti epuizat sa renunti si sa cauti o cale mai usoara....E MISTO nu..
Un exemplu care imi vine in minte din ortodoxie este CUV.MARIA EGIPTEANCA care a fost o femeie cu o viata vicioasa, se aseamana cu a pastorului, insa cand si-a venit in fire a cautat sa se apropie de D-zeu...nu un BOTEZ cu apa i-a rezolvat durerea din inima ,LACRIMILE CARE LE-A VARSAT a facut-o vrednica de mantuire, astfel ca in timpul rugaciunii a ajuns sa se ridice cu trupul in sus astfel incat preotul Zosima se minuna de acest lucru....
Iata cata diferenta , unii isi rezolva raiul cu un botez altii cu lacrimi..