Cel ce iubeste ia chipul celui iubit. Asa ca mare atentie cui ne daruim inima. Ea a fost facuta sa primeasca, dar prin libera sa voie, omul poate aseza pe cine doreste aici: fie pe omul prin care se poate implini, fie pe cel prin care se poate pierde.
Vad ca se intreaba: "daca nu am raspuns in iubire ce sa fac?" Si se propunea alternativa: sa innebunesti sau sa pleci cat mai departe. Nici una nu e sanatoasa. Nu am fost creati ca sa pierdem rostul, frumusetea vietii, dar nici sa dam uitarii anumite persoane, in sensul ca nu trebuie sa fim cuprinsi de ura. Sa-l vorbim de rau, sa avem numai ganduri si fapte pacatoase.
Important e sa ramanem noi insine, nu sa devenim "legume" si vom avea raspuns bun si in dragoste. Stiu ca pare demodat sa spui, cere lui Dumnezeu sa-ti daruiasca persoana potrivita, dar facand asa, am convingerea ca vom avea relatii durabile.
Ce pacat ca ne-am obisnuit atat de mult cu faptul ca oamenii se despart. Nu mai suntem cuprinsi de durere cand auzim asta. A devenit ceva firesc. Si oamenii au ajuns sa nu se mai casatoresca.
|