View Single Post
Vechi 09.03.2009, 14:33:35
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
"Sabatul cel nou" (expresia va apartine - nu are legatura cu Cuvantul lui Dumnezeu), instituit de imparatul Constantin cel Mare, este o sarbatoare pagana. Imparatul Constantin cel Mare a decretat sa fie pazita "ziua soarelui", care era intra-adevar in prima zi a saptamanii.

Textul din "Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.:
"Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole."

Ulterior, aceasta zi pagana ("dies solis"), a fost cosmetizata cu o denumire crestina ("dies domini") si a fost daruita crestinilor in locul zilei hotarata de Dumnezeu de la facera lumii si scrisa pe piatra tot de Dumnezeu.

"Ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu ca sa tineti datina voastra" (Marcu 7:9)
repetatzi in sensul ca am inventat denumirea de Sabatul cel NOU, poi nu este scris Pamnatul cel Nou? Dumnezeu ce crezi ca inseamna Pamantul cel Nou? poi Sabatul este! Caci Pamantul Cel Nou una este cu Sabatul... dar nu cel vechi in care jidovii n-au intrat, asha ca degeaba tzinetzi ceva in care nimeni n-a intrat, ci cel nou, adica Sabatul in care vor intra pana la urma cei ce vor urma Domnului... deci nu am scornit eu o zi shi am zis ca asta-i un Sabat Nou shi i-am dat o denumire de Sabatul cel Nou, ci este pentru a pricepe shi dumneata ca Sabatul cel Vechi a fost dezlegat complet in a fi tzinut, caci nu omul este pentru zi ci ziua pentru om, deci a fost dezlegata sambata, de pe piatra a fost dezlegata, din porunca, dar nu a fost desfintzata, caci ziua de odihna este data omului, shi ea vine cu Adevarat prin inviere dupa trecerea prin moarte pe drumul crucii.

dar itzi repet in zadar ca dumneata ai placa pregatita, raspunsul format shi il tot repetzi, eu discutand nu cu un om ci cu boam shi cu roboam daica la capatul celalalt este un robot pus ca sa-mi raspunda aceleashi interpretari greshite bine rezolvate shi bine lamurite de catre mai marii voshtrii.

Vasiniec, dumneata afirmi:
"Sabatul cel nou" (expresia va apartine - nu are legatura cu Cuvantul lui Dumnezeu), instituit de imparatul Constantin cel Mare, este o sarbatoare pagana. Imparatul Constantin cel Mare a decretat sa fie pazita "ziua soarelui", care era intra-adevar in prima zi a saptamanii.

shi de ce e pagana? este soarele pagan? este Imparatul pagan? este ziua intai pagana? deci ce este pagan? Porunca imparatului este pagana? shi ce se zice in porunca sa se inchine soarelui? sa se inchine zilei? ce este scris? sa se faca in preavenerabila zi a soarelui?

poi este scris ca: "Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca..."

deci iata ca in loc de vechea odihna a fost data o noua odihna, dar este ea supusa mortzii? NU ci spune mai departe ca:
"Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura [COLOR=red]neimpiedicati de lege[/COLOR], pentru [COLOR=red]ca uneori [/COLOR]nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole."

deci cum legea este pentru totzi se arata ca uneori tzaranii neimpiedicatzi de lege, sunt liberi pot sa se ocupe shi in prea venerabila zi a soarelui de agricultura... pentru [COLOR=red]ca uneori [/COLOR]nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole. Astfel se poate vedea cum este pusa noua zi de Sabat, cum nu este desfintzat vechiul Sabat, odihna data omului, shi este totushi dezlegata ziua caci ziua este pentru om shi nu omul pentru zi, deci aceasta este Noua zi de Sabat instituita de catre un Apostol al Domnului.

lucru care voi contestatzi shi o consideratzi o lege pagana, cand tocamai ca sf Constantin a schimbat datinile shi legile paganeshti shi a instituit in imperiu legile creshtineshti... Noul Sabat, ce respecta atat predaniile sfintzilor Apostoli cat shi lucrarea Domnului care nu a desfintzat Sabatul ci doar l-a dezlegat.

"Ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu ca sa tineti datina voastra" (Marcu 7:9)

acest lucru este exact pentru voi adventishtii care tzinetzi Sambata, caci voi atzi desfintzat ce a dat Hristos, El insushi ce a dezlegat, reinstituind ce se tzinea inainte pana la Hristos, deci l-atzi desfintzat pe insushi Hristos, pentru o lege care dezlegata fiind a devenit o datina a voastra. Deci vi se potriveshte perfect.

dar vorbesc in zadar, caci imi raspunde doar robotul cu raspunsurile scrise in "piatra", in cip, in memoria unor ... oameni legatzi cu sambata.