View Single Post
Vechi 09.03.2009, 16:45:31
liviu-sergiu liviu-sergiu is offline
Member

Data înregistrării: 27.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Sunt dispus sa iau relatarea din pilda bogatului nemilostiv, literar, exact asa cum este redata. Dar pentru asta va rog sa ma lamuriti si sa-mi raspundeti la intrebarile puse. Repostez intrebarile:

De vreme ce dvs. luati acea pilda ad-literam, in mod sigur aveti si raspuns la aceste intrebari. Luminati-ma si pe mine.
FABULÁ vb. v. inventa, născoci, plăsmui, scorni, ticlui.
Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greșeală de tipar

FÁBULĂ, fabule, s.f. Scurtă povestire alegorică, de obicei în versuri, în care autorul, folosind procedeul personificării animalelor, plantelor și lucrurilor, satirizează anumite moravuri, deprinderi, mentalități sau greșeli cu scopul de a le îndrepta. ♦ Istorisire, prezentare a unei fapte imaginare ca reală; p. ext. minciună. – Din fr. fabulation, lat. fabulatio.

Aici mai sus ai ce inseamna verbul a fabula si cuvantul fabula ca poate asa ai sa vezi ca Isus nu a folosit procedeul personificarii animalelor, plantelor si lucrurilor, ci s-a folosit de personaje reale care au trait pe pamant. Amintesteti ca Isus este de la inceputuri.
1. Atat bogatul,saracul Lazar cat si Avraam nu mai erau fiinte vii asa cum suntem noi acum. Sufletul fiecaruia, cand ei au murit, ne spune Isus ca au ajuns intr-un loc numit Locuinta mortilor. Trupurile stim cu totii ca ajung o parte in pamant, altele in oceane,mari, unde sunt mancati de pesti, altele incinerate si asa mai departe. Locuinta mortilor este locul unde ajung sufletele celor morti (in istorioara vedem ca Lazar a fost dus de ingeri in locul unde era si Avraam). Fiecare suflet din Locuinta mortilor (scriu Locuinta mortilor cu litera mare pt ca asa scrie si in Biblie) nu mai au trup dar asta nu inseamna ca ele nu vad, aud, nu vorbesc, nu sufera, pt ca asa ne spune Biblia din care citim cu totii:
9. Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut supt altar SUFLETELE celor ce fusesera junghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu, si din pricina marturisirii, pe care o tinusera.

10. Ei STRIGAU CU GLAS TARE, si ZICEAU: "Pana cand, Stapane, Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti sa JUDECI si sa RAZBUNI SANGELE NOSTRU asupra locuitorilor pamantului?"

11. FIECARUIA DINTRE EI I S-A DAT O HAINA ALBA, si LI S-A SPUS SA SE MAI ODIHNEASCA putina vreme, pana se va implini numarul tovarasilor lor de slujba si al fratilor lor, care aveau sa fie OMORATI CA SI EI.

Vezi ca deasupra ne spune clar ca aceste suflete nu mai sunt vii (adica nu mai au trup), li s-a dat cate o haina alba si li s-a zis sa se mai odihneasca si sa astepte pana se va implini numarul tovarasilor lor , care aveau sa fie omorati ca si ei ( este clar ca ei sunt morti).
Ti-am dat exemplul din apocalipsa pt ca asta demonstreaza ca s-a mai scris si in alta parte in Biblie ca sufletele celor morti vorbesc si chiar poarta haine si nu este nici pe departe fabula.
Tu ma intrebi pe mine in ce stare erau bogatul si Lazar dupa ce au murit... Oare am murit eu si pot sa-ti raspund la o asemenea intrebare?! Daca tu de spusele Lui Isus si ale celor spuse de apocalipsa nu crezi, crezi ca eu voi veni cu alte lamuriri ?!!! Asteapta pana ai sa mori si atunci ai sa afli.
De asemenea ai intrebat:Daca erau suflete, de ce aveau parti trupesti si suferinte trupesti (nu va suparati ca repet aceasta intrebare)?
Acuma am si eu o intrebare: Daca Dumnezeu a dorit sa faca lucrurile in felul asta, ce ai tu impotriva? Nici eu si nici tu nu ai vazut lucrarile Lui Dumnezeu imateriale, dar asta nu inseamna ca ele nu exista.

2.Ai mai intrebat:- se spune despre Lazar ca a ajuns in sanul lui Avram. Cat de mare trebuia sa fie sanul lui Avram pentru a-i primi pe cei binecuvantati? Sau erau primiti pe rand, cu programare?
Raspuns:Nu fi fara obraz. Cum o mama daca are 10 copii si daca unul sufera si ea il tine in brate si-l mangaie, asta nu inseamna ca toti copii trebuie tinuti in brate. Iar cand alapteaza copii, nu-i alapteaza pe toti pe rand cand acestia sunt sugari??? Sau ii lasa sa moara de foame?!!! Asa si cu Avraam.

3.Ai mai intrebat:- imaginati-va ca, in mod asemanator scenei din pilda bogatului nemilostiv, dvs. veti ajunge in sanul lui Avram. Cand sa va bucurati mai bine, vedeti in Locuinta mortilor, in chinuri, pe o persoana iubita (un parinte, o sora, un prieten bun). Cum va fi bucuria dvs.
Raspuns: Voi avea acelasi sentiment pe care il are Avraam fata de bogat.

4.Ai mai intrebat:4.- se stie ca au fost multe invieri. Unele facute inainte de venirea Domnului Iisus Hristos pe pamant. Altele, facute chiar de Mantuitorul. Altele facute de Sfintii Apostoli. De ce, nici unul din cei inviati din morti nu a povestit nimic despre locul in care a fost?
Raspuns: Sunt atatea exemple si din viata de zi cu zi cu persoane care au moarte clinica si toate au povestit ce au vazut. Ai crezut vreunul??? Dupa cum tu nu crezi, asa poate nu au crezut nici pe ei. De unde stii tu ca ei nu au povestit familiilor, prietenilor sai??? Daca nu e scris in Biblie experienta lor din timpul mortii, asta nu inseamna ca nu s-a intamplat nimic.
Noi ceilalti avem Sfintele Scripturi in care sa ne incredem, de aceea poate nu este scris experienta lor din timpul mortii.

Niciunul dintre noi nu a ajuns in Locuinta mortilor, de aceea trebuie sa ne incredem in Biblie si nu in invataturile unora care zic ca sufletele mortilor nu vorbesc,nu aud, nu vad, dar in Biblie ni se spune destul de clar ca ei vorbesc,aud, vad.