View Single Post
Vechi 09.03.2009, 20:25:18
traianm traianm is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.03.2009
Implicit

obisnuiam sa ma joc extrem de mult, in general RPG/ strategii dar acum am alte prioritati.
jocurile in sine nu sunt rele, asa cum nici ciocolata nu e in sine rea, ci excesul, si credeti-ma stiu. Trebuie echilibru in toate. O parte nociv-subtila a jocurilor (nu vb de dependenta, asta e evidenta) e faptul ca se joaca cu ego-ul nostru, gadilandu-l, ne ofera un surogat pentru viata. Sa fim sinceri, nu toata lumea are jobul pe care l-ar vrea, postul, seful nu se poarta bine, ratb-ul e aglomerat si masina e in service (daca ai noroc s-o ai) asa ca frustrarile se aduna, si cum poti sa le eliberezi? Evident invingand un joc, sau alti oponenti, trebuie sa ai sentimentul ca esti "mai bun" decat "aproapele virtual", asta e nociv pentru ca te hranesti cu o iluzie.
Sunt bune ca mod de relaxare, dar dependenta tinde sa fie mare, cred ca o analogie buna ar fi cu fumatorii, exista fumatori "normali" care fumeaza aprox 1 pachet pe zi, nefumatori si un procent foarte mic de fumatori ocazionali, asa foarte multi se joaca pe calculator, foarte multi nu se joaca deloc si foarte putini se joaca din cand in cand, tocmai din cauza efectului de dependenta. Atat timp cat tu esti in control si stii ca poti sa il folosesti doar ocazional ca relaxare, eu cred ca e in regula, asa cum e in regula sa mananci o ciocolata daca ti-e pofta, nu 5 intr-o zi.
Reply With Quote