Hmm ... mustacesc si meditez indelung ...
Foarte frumos este ceea ce voi ziceti (fac abstractie de intepaturile de la topicul cu poeziile preferate si pov. cu talc).
Totusi, as mai adauga: de fapt, noi stim bine de ce pt. ca Dumnezeu ne vorbeste in fiece zi numai ca asa ... ne intrebam ca nevinovatii ca "de ce", aici e un pic de ipocrizie pt. ca noi stim de fapt foarte bine "de ce" - urile - astea atat cat ne arata Bunul Dumnezeu.
Si eu mai cred ca Dumnezeu poate in orice clipa sa rastoarne planurile mintii omenesti dar atunci cand Iubirea e neconditionata si stim ca facem Voia Lui Dumnezeu care ni se descopera prin rugaciune si meditatie, prin semnele vietii cotidiene, atunci poate ca ne e mai usor sa facem abstractie de aspectele neplacute sau poate ca invatam sa facem aceasta abstractie - adica sa trecem cu vederea neesentialul si sa vedem esenta - adica sa vedem padurea si nu numai copacul din fata noastra. O privire din elicopter a existentei, a cauzelor si a efectelor. Desi noi traim in lumea efectelor iar in cea a cauzelor este Demiurgul.
"Din sanul vesnicului ieri,
traieste azi ce moare
Un soare de s-ar stinge-n cer,
S-aprinde iarasi soare.
Parand pe veci a rasari,
din urma moartea-i paste
caci toti se nasc spre a muri
si mor spre a se naste."
Uneori meditez asupra mortii, ea este o realitate cu care ne vom intalni cu totii. Dar pt. unii, ea este o eliberare caci ei sunt pregatiti in vreme ce pt. altii viata le are rezervate inca multe chinuri, alte urcusuri si suiri, poate mai dure ca niciodata caci ei trebuie sa patimeasca, poate ca pt. tot neamul lor sau poate ca asa le-a fost scris din veac si trecutul trecutului le e plin de greseli si de datorii de destin pt. toti si pt. lume, se poate ... Eu mai cred ca si Iubirea e scrisa din veac altfel de ce i-ar fi spus ingerul lui Tobie: du-te si o ia pe ea de sotie caci ea iti este menita din veac tie. De ce exista aceasta expresie in Biblie: "din veac"? Din veac a fost menit si Hristos sa se rastigneasca pe cruce, chiar dupa caderea lui Adam aflam asta, inca din Geneza.
De aceea eu cred ca e adevarat ca: ce-i al tau e pus deoparte. Deci, te asteapta pe tine ... bine, ca daca zabovesti mult lucrurile ies anapoda si iar trebuie sa intervina Vointa divina si iar sa aseze lucrurile pe fagasul lor normal ca noi nu suntem in stare asa cum ziceti: din cauza orgoliului, a maniei, neiertarii, etc. patimi primare. De fapt, cel mai mare dusman al evolutiei este orgoliul si cand zicem asta parca am spune potrivnicul in persoana caci asta e atributul lui principal, nu-i asa? cauza caderii lui si vrea sa o faca cauza caderii tuturora.
Eu cred ca asta e esenta Intelepciunii: sa fii constient ca cu fiece secunda te indrepti spre destinatia finala; si totusi, chiar si asa, mai avem inca vreme de rautati, de pizmuri, de certuri nelalocul lor si mai avem inca vreme sa-l ranim pe aproapele dar cel mai trist: ne vedem incapabili de a ierta, adica ne izbim de copacii din fata noastra si nu vedem ansamblul, padurea - si anume ca viata e frumoasa si de aceea, nici o clipa sa nu o irosesti cu rautate si neliniste in ea;
Si daca din greseala se intampla asa, sa nu apuna soarele peste tine trist si manios, adica pana la sfarsitul zilei sa-ti aduci aminte de ce ai venit aici, care e scopul tau si de ce i-ai intalnit pe oamenii pe care i-ai intalnit si pe care i-ai ranit.
Si in esenta sa-ti aduci aminte ca Iubirea pamanteasca e doar o palida umbra a celei Eterne, infinite care exista in vesnicie caci "vremea e aproape" din perspectiva vesniciei dar poate ca departe in termenii unui timp terestru.
Si femeile gresesc mai mult in dragoste, eu asa zic ... barbatii au doar un scop: sa le stapaneasca si sa stapaneasca mediul inconjurator dar stiti si voi maxima "barbatii conduc lumea iar muierile pe barbati". In acelasi timp, femeile poate ca sunt si mai sensibile la aspectele spirituale (vorbesc in general) ca doar Adam a fost facut din materie primara in vreme ce femeia din cea secundara - deci, cu un grad poate mai avansata din perspectiva evolutiei creatoare. Totusi, fiicele Evei sa nu uite de unde au plecat: adica din Adam, ca sunt principii feminine derivate din cel masculin. si aici imi aduc aminte de "O fiica a Evei" - un titlu explicit.
Puteti sa ma contraziceti, desigur ...
Si inca ceva: sa stiti ca nu toata lumea are parte in viata de o Iubire mare - acei care o au se pot considera privilegiati ca si-au intalnit "sufletul pereche".
|