Citat:
În prealabil postat de vsovi
repet:
[COLOR=red][COLOR=#000000]acuma dumneata spui ca nu a calcat shi tablele Domnul Hristos! asta sustzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=#000000]poi daca nu a calcat tablele, adica nu a calcat poruncile scrise pe piatra nefacute inseamna ca nu este Mantuitor decat pe jumatate, pe sfert sau deloc [/COLOR][/COLOR]
|
Foarte interesant. In conceptia dvs., Domnul Iisus Hristos trebuia sa desfiinteze Cele 10 Porunci, scrise chiar de El pe piatra, ca sa poata fi considerat Mantuitor.
Se pare ca va incurca rau de tot Poruncile lui Dumnezeu.
"Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne în dragostea Mea, după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu, și rămân în dragostea Lui." (Ioan 15:10)
Nu se poate explica (decat foarte pe scurt) intr-o postare care sunt legile care au fost desfiintate la Cruce.
Au fost desfiintate legile ceremoniale (care includeau legea jertfei, a preotiei, a taierii imprejur, slujbele de la sanctuar, ceremonii si slujbe care simbolizau lucrarea Mantuitorului,etc.), legile administrative specifice poporului evreu, legile privind pedepsele (Mantuitorul a adus iertarea prin credinta), si alte legi temporare valabile pana la rastignirea mantuitorului.
Dar nu s-au desfiintat nicidecum Cele 10 Porunci sau alte invataturi care existau inca de la inceputuri si nu sunt specifice evreilor (cum ar fi impartirea animalelor in curate si necurate, despre care stia si Noe inainte de potop- Facerea 7:2).
Cele 10 Porunci au fost puse in chivotul legamantului. Iar chivotul se afla in cer.
"Si Templul lui Dumnezeu, care este in cer, a fost deschis: si s-a vazut chivotul legamantului Sau" (Apocalipsa 11:19)
Dupa cum ne arata Sfanta Scriptura, Domnul Iisus Hristos marturiseste ca a pazit Poruncile Tatalui. Iar Apostolul Pavel ne spune:
"Asa ca Legea, negresit este sfanta, si porunca este sfanta, dreapta si buna." (Roamani 7:12)
Aveti grija ca in ziua judecatii sa nu fie deschis chivotul, sa fiti pus in fata Legii scrisa pe piatra si sa nu va poata scapa nimeni.