View Single Post
Vechi 10.03.2009, 14:16:27
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
repet:

[COLOR=red][...][/COLOR]

[COLOR=red][COLOR=#000000]acuma dumneata spui ca nu a calcat shi tablele Domnul Hristos! asta sustzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/COLOR]

[COLOR=red][COLOR=#000000]poi daca nu a calcat tablele, adica nu a calcat poruncile scrise pe piatra nefacute inseamna ca nu este Mantuitor decat pe jumatate, pe sfert sau deloc [/COLOR][/COLOR]

[COLOR=red][...][/COLOR]

intai am corectat citatul caci dumneata combatzi ceva ce ai scos din context insinuand ca ash fi desfintzat ceva, dar se pare ca dumneata ma desfintzezi pe mine ca sa te certzi cumorile de vant? pe cine combatzi?

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Foarte interesant. In conceptia dvs., Domnul Iisus Hristos trebuia sa desfiinteze Cele 10 Porunci, scrise chiar de El pe piatra, ca sa poata fi considerat Mantuitor. [COLOR=blue](nu le-a desfintzat shi nu e conceptzia mea, doar a dezlegat Vechiul Sabat, ci eu spuneam ca in zapisul calcat prin Cruce sunt incluse shi legile calcate din decalog caci voi sustzinetzi ca zapisul nu contzine decalogul, dar necontzinad decalogul adica necontzinand pacatele shi greshelile savarshite in contra decalogului inseamna ca fie nu faci pacate greshind decalogului, fie prin Rastignire shi Cruce nu a calcat Domnul toata Legea shi Proorocii ce marturiseau ca s-a greshit fatza de ele, deci nu este Mantuitor pe deantregul sau nu este deloc Mantuitor)[/COLOR]

Se pare ca va incurca rau de tot Poruncile lui Dumnezeu.

"Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne în dragostea Mea, după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu, și rămân în dragostea Lui." (Ioan 15:10) [COLOR=blue](nu ma incurca dar nu sunt necesare pentru Mantuirea prin Biserica Creshtin Ortodoxa, dar necredincioshii vii vor fi prin plinirea faptelor legii, dar Mantuirea vine prin Cruce, prin Porunca cea Noua, iar cine vor sa tzina poruncile vechii legi, pentru Dumnezeu, este spre rasplata lor, spre dragoste, spre Viatza Veshnica)[/COLOR]

Nu se poate explica (decat foarte pe scurt) intr-o postare care sunt legile care au fost desfiintate la Cruce. [COLOR=red](n-a fost desfintzat nimic, ci doar s-a dezlegat unele treburi, nimic nu a fost desfintzat, nimic, nimic, ci tot VT e valabil, shi folositor unora spre Duhovnicie, spre dreptate, spre mantuire)[/COLOR]
Au fost desfiintate legile ceremoniale (care includeau legea jertfei, a preotiei, a taierii imprejur, slujbele de la sanctuar, ceremonii si slujbe care simbolizau lucrarea Mantuitorului,etc.), legile administrative specifice poporului evreu, legile privind pedepsele [COLOR=blue](Mantuitorul a adus iertarea prin credinta), si alte legi temporare valabile pana la rastignirea mantuitorului (Cine le-a desfintzat? cine le-a anulat? cine le-a lasat? cine le-a lepadat? eu shtiu ca este scris ca sf Petru ca sa injunghie shi sa manance, deci iata este preot al VT asemena sf Pavel, deci Templul a fost ridicat in trei zile, deci Vechiul Ierusalim era nedesfintzat dupa trei zile, dupa Inviere, totul era valabil, era catapeteasma cusuta shi totul era recladit shi rezidit, absolut totul, prin Hristos, deci nimic nu s-a desfintzat, ci unele au fost dezlegate, iar noua, neamurilor dar shi evreilor shi tuturor ni s-a dat noua Nadejde, noua Viatza prin Cruce, prin credintza, prin desavarshire intru Hristos, Legea shi Proorocii nemaifiind o piatra de poticnire pentru nimeni, ci nedesfintzata fiind este liber in a fi tzinuta ori ba dupa cum se nevoieshte fiecare credincios ori necredincios, dupa dragostea fiecaruia pentru Dumnezeu).[/COLOR]

Dar nu s-au desfiintat nicidecum Cele 10 Porunci sau alte invataturi care existau inca de la inceputuri si nu sunt specifice evreilor [COLOR=red](cum ar fi impartirea animalelor in curate si necurate, despre care stia si Noe inainte de potop- Facerea 7:2). (domnule specifice Evreilor sunt toate, ca de la Adam pana la Hristos toate sunt date de Dumnezeu shi toate astea de la Adam shi pana la noua Porunca data prin Ioan Botezatorul shi Hristos sunt Legea shi Proorocii, toate astea nu s-au desfintzat, ci unele s-au dezlegat pe parcurs definitiv sau temporar, iar de la Noua Porunca data prin sf.Ioan Botezatorul shi Hristos-Dumnezeu incepe nadejdea cea noua)[/COLOR]

Cele 10 Porunci au fost puse in chivotul legamantului. Iar chivotul se afla in cer.
"Si Templul lui Dumnezeu, care este in cer, a fost deschis: si s-a vazut chivotul legamantului Sau" (Apocalipsa 11:19) [COLOR=darkorchid](asta nu este argument la ce sustzii dumneata, shi in cer sunt shi sf Ilie shi Enoh shi sfintzii shi dreptzii shi Adam shi Eva...)[/COLOR]

Dupa cum ne arata Sfanta Scriptura, Domnul Iisus Hristos marturiseste ca a pazit Poruncile Tatalui. Iar Apostolul Pavel ne spune:
"Asa ca Legea, negresit este sfanta, si porunca este sfanta, dreapta si buna." (Roamani 7:12) [COLOR=darkorchid](da, shi a respectat sinagogile shi Templul din Ierusalim shi pe preotzii shi levitzii vechiului testament shi poporul shi s-a supus Traditziei, a ritualurilor shi a plinit Legea shi Proorocii dar avand shi lucrarea Sa Mantuitoare, marturisind shi trimitzand ca sa shtie sf Ioan Botezatorul in ce consta ea)[/COLOR]

Aveti grija ca in ziua judecatii sa nu fie deschis chivotul, sa fiti pus in fata Legii scrisa pe piatra si sa nu va poata scapa nimeni. [COLOR=red](poi chiar asha, Cine sa va poata scapa? daca voi tagaduitzi puterea Mantuitoare a Domnului spunand ca a calcat nu shtiu ce zapis iar piatra nu o poate calca Domnul, ca alea erau in chivot iar zapisul afara, poi e vorba de Zapisul faptelor faradelegii shi pacatelor adica faptele rele ce te vadesc de faptul ca ai calcat legile, inclusiv cele de pe piatra)[/COLOR]
e acuma ai priceput stimate colega? sau iarashi trebuie sa repet la robotzelul robotizat ce s-a predat in loc sa se predea Domnului, s-a predat la ... spune shi dumneata cui te-ai predat? ca eu nu shtiu,

itzi repet mereu shi tot degeaba...

poi ce sens are sa vorbim degeaba unul catre altul? robotzi robotizatzi,

macar daca am spune lectzia cea Buna... dar noi repetam mereu lectzia pe care a invatzat-o fata babei de la gLume.