frate , nu numai noi mirenii am decis asta ... de cate ori trebuie sa repetam ca sfintii parinti , si nu putini , au spus toate aceste lucruri care le spunem noi acuma ...
iar parerea mea este ca , precum am spus , astea care le-au spus sfintii si noi le repetam nu este nicidecum judecare , ci rugaciune ... a spune ca sfintii judeca este blasfemie ... si nu cred ca mai trebuie acuma sa dau aici citate cu zecile de sfinti parinti care au spus toate acestea ; este de prisos , caci de acuma nu mai suntem incepatori si le stim toti ...
deci sa facem totusi deosebirea intre a judeca si a te ruga pentru altii ... si noi trebuie sa ne rugam mai ales pentru preoti caci ei propovaduiesc cuvantul lui Dumnezeu si daca ei spun minciuni , atunci se duc sufletele la iad ; iar vina tot pe noi cade ca nu ne-am rugat pentru preoti ... de aceea este primordial ca mai intai sa ne rugam pentru preoti si mai apoi pentru alte persoane ; iata , in slujbele bisericii , mai intai vin rugaciunile pentru preoti de fiecare data , ai apoi vin alte rugaciuni ; chiar si la sfanta liturghie , cum zice preotul ? mai intai se roaga pentru el si mai apoi pentru popor si pentru a se sfinti darurile ...
acuma a ajuns sinodul ca sa ia hotarari fara sa mai semneze nimic ierarhii ... pai ce sedinta de sinod mai e si asta , si ce hotarare mai e si asta ? sa spuna de acuma biroul de presa al patriarhiei " hotararile " sinodului , iar sinodul sa nu semneze nimic ??? apoi , se ascunde sinodul sub o fusta , aceea a biroului de presa ? si daca se ascunde , atunci de ce ? nu cumva experimenteaza pe popor efectul unor hotarari masonice , sa vada cum reactionam ? caci asa pare ... pare mai mult ca sinodul face experimente si nu ca ia realmente niste hotarari ! apoi asta e de stiut : biroul de presa nu e totuna cu sinodul roman , si deci cum de isi ia atunci biroul de presa puteri care nu apartin decat sinodului ? cum de a ajuns biroul de presa sa hotarasca in locul sinodului ; asta este necanonic , deci singura hotarare canonica de pana acuma a unor ierarhi romani este aceea de la cluj, unde MACAR AU SEMNAT PENTRU HOTARAREA AIA NISTE IERARHI ... pe cand la bucuresti nu a semnat nimeni , deci nu s-a luat nici o hotarare , ci doar biroul de presa ne ia de prosti si face afirmatii de subminare a sinodului si a credintei ortodoxe ...
|