View Single Post
Vechi 10.03.2009, 21:58:55
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Îngerii colorați

Vsovi, Sfânta Tradiție a Bisericii împarte îngerii în cete, dar frăția ta te-ai luat după pucioshi ca să-i împarți pe rase: rasa albă și rasa neagră. Se vede bine că te-ai inspirat după ei și că ești la zi cu lectura scrierilor lor apocrife, care lansează în ultima vreme aberație după aberație. Ultima este chiar asta, cu rasele îngerilor.
Uite un comentariu apărut recent pe tema aceasta pe [COLOR=Blue]www.noul-ierusalim.info

[/COLOR] [COLOR=purple]97.[/COLOR][COLOR=purple]Îngerul Albastru - [COLOR=Blue]Partea I[/COLOR][/COLOR]

La Pucioasa continuă să se lanseze concepte teologumene noi și îndrăznețe. După indispensabila "[COLOR=red]înhristosire[/COLOR]" a creștinilor (singura care urmează să le garanteze mântuirea), apoi după concepția revoluționară și hilară a căderii îngerilor abia după căderea lui Adam, și nicidecum înainte [COLOR=black]–[/COLOR] așa cum ne învață limpede Biblia – iată că o nouă teorie, cu accente rasiale – cea a îngerilor colorați la piele (la pielea duhului), zguduie din temelii Ortodoxia. Deocamdată scenariul nu vorbește decât despre [COLOR=red]îngeri albi[/COLOR] și [COLOR=red]negri[/COLOR], dar e plauzibil că [COLOR=blue]îngerii albaștri[/COLOR] stau ascunși după cortină, așteptând [COLOR=green]lumina[/COLOR] [COLOR=green]verde[/COLOR] de la proorocița Guru, regizorul năuc de la Pucioasa. Până la urmă, sună chiar încurajator, să știm că există rasa superioară a îngerilor albi, care ne țin, discret, o trenă de lumină albă. Nu mai puțin important este să știm și că rasa neagră a duhurilor, inferioară și decrepită, este cea care ne vrea răul și deci va trebui să ne păzim strașnic de negroteii spiriduși care ne îndeamnă la rele, șoptindu-ne la ureche tot felul de blestemății. Cu toate acestea, nu putem să nu observăm o inconsecvență crasă a noilor teorii ale pucioșilor cu declarațiile lor oficiale, făcute în fața camerelor de luat vederi (cităm):

[COLOR=blue]"Deci, în aceste 2000 de pagini pe care Dumnezeu le-a…le-a coborât în acești 50 de ani – deci, ea este Cuvântul auzit în acești 50 de ani – în aceste 2000 de pagini Dumnezeu nu contrazice Sfânta Scriptură, nu adaugă Sfintei Scripturi nici măcar o filă, ci pur și simplu în aceste 2000 de pagini Dumnezeu împlinește Sfânta Scriptură, o decriptează." [/COLOR](Această declarație exprimă o viziune a liderilor de la Pucioasa și a fost lansată cu ocazia unui interviu luat de Cristian Tabără de la ProTv).

[COLOR=black]Să fie aceasta – lansarea de teorii inedite și contradictorii, ca venind din partea lui Dumnezeu – o nouă orientare, apărută abia după trecerea celor 50 de ani? Greu de crezut. Am văzut deja că au fost o sumedenie de exemple similare și mai înainte de anul 2006.[/COLOR]
[COLOR=black]Deocamdată, până la validarea teoriei de practica liturgică, creștinii n-au altă alternativă decât să accepte (fără să înțeleagă) că teoria cu îngerii vopsiți – inexistentă în Biblie – nu-i aduce acesteia nimic nou, ci o decriptează.[/COLOR]

[COLOR=black]Să exemplificăm cele spuse, cu riscul de a primi din nou acuzația că i-am furat drepturile de autor “Dumnezeului de la Pucioasa”. Textele care urmează sunt mostre din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 3 martie 2009 care se referă la acest subiect ( comentariile și evidențierile ne aparțin):[/COLOR]

[COLOR=blue]“[…] răbdarea sfinților a fost în toate vremile salvarea Mea în vreme și biruirea îngerilor întunericului, care din pricina trufiei omului au căzut de lângă Mine, căci M-au părăsit pentru om.[/COLOR]
[COLOR=blue][…]din pizma diavolului vrăjmaș, care l-a slujit pe om în clipa cea mai îndurerată pentru Dumnezeu, căci omul cel pus de Mine în rai a făcut neascultare lui Dumnezeu și a ascultat de sine, și îngerii i-au slujit lui ca și Mie, și de atunci omul Îmi face rău. De atunci sunt și îngeri negri, care îl scot pe om de la Mine dacă omul le-a înlesnit lor căderea lor din lumină, din slujba pe care ei o închinau Mie mai aproape decât toate cetele îngerești, și iată, cei ce Mi-au fost cei mai aproape slujitori Mi-au dat cea mai mare durere și apoi M-au vrăjmășit, căci au căzut în slujba omului, care M-a pedepsit apoi prin căderea lui din rai, căci voia de sine l-a scos pe om din brațul Meu și l-a aruncat pe pământ.[/COLOR] (Notă: Dacă au căzut și sunt în slujba omului, ar fi de înțeles de aici că diavolii ascultă de om! Rezultă că omul este cel care i-a îndemnat pe diavoli la răzvrătire, și nu invers.)
[COLOR=blue][…]neascultarea îl face pe om liber de Dumnezeu și apoi omul nu mai are de înger tare pe îngerul cel alb și îl are pe cel negru de povățuitor, iar fața oamenilor de pe pământ adeverește aceasta,[/COLOR] (Notă: Se face și fața lor neagră)[COLOR=blue] ca și mintea lor, ca și lucrarea lor și a îngerilor cei aleși de ei ca să-i poarte pe ei.[/COLOR]
[COLOR=blue][…]Duhul cel potrivnic Mie, care lucrează prin îngerii negri, Îmi însăgetează mereu fața și slava, căci aceștia se răzvrătesc pe Mine de atunci, de când cu om cu tot și-au pierdut slava și lumina odată cu neascultarea omului, și de atunci omul are pentru el un înger alb și unul negru, și puțini, puțini de tot sunt cei călăuziți de îngerul cel alb al lor[…][/COLOR]
[COLOR=blue][…]Dar ce înseamnă îngerul cel alb în viața omului? O, cel ce este călăuzit de îngerul cel alb al său, acela trăiește numai în iubire de Dumnezeu și în [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascultare[/COLOR][COLOR=blue] peste viața lui cu Mine, iar seninul este pe fața și pe inima lui și nu-l doboară pe el nici un rău de pe pământ și din om, și face bine în jur prin lucrarea îngerului alb, care îl slujește pe cel blând și smerit cu inima, care prin dragostea cea din Mine rabdă îndelung și nu judecă și nu se mânie, ci se apleacă și trăiește prin aplecare, căci aceasta este viața cea vie în om, slujită de înger alb.[/COLOR] (Notă: Se proclamă [COLOR=fuchsia]ascultarea[/COLOR] ca fiind virtutea ce mai de preț a adepților pucioși, față de liderii lor)
[COLOR=blue][…]Iată, aceasta n-a putut să facă Adam, și era în rai Adam, nu pe pământ, și s-a ascuns în sine în rai fiind, și îngerul negru îl slujea pe el, căci trufia lui i-a căzut în întunericul lui pe îngerii care-l slujeau pe el, pe cea dintâi ceată a îngerilor lui Dumnezeu, iar când Eu, Domnul, l-am tras afară din el pe Adam ca să-l pun față în față cu el însuși și cu fapta neascultării lui de Mine, care a născut întuneric pentru îngerii slujitori lui, M-a pedepsit Adam cu despărțirea lui de Mine în loc să-și pedepsească ascunderea lui de Mine, căci el s-a despărțit de Mine și nu Eu de el atunci când aceasta s-a întâmplat, iar îngerul cel negru l-a condus mereu apoi pe el, pe când cel alb, cel sfânt, a fost biruit de el și de diavol. [/COLOR]
Atențiune, puțină atenție acum. Vorbește însuși strămoșul nostru Adam, din ceruri:
[COLOR=blue][…]Pentru păcatul trufiei lui dă omul să spună că nu ești Tu Cel ce dai să-i desfaci auzul și văzul, și iată, în trufie trăiește și în trufie moare omul, căci umilința cea dulce, slujitoarea îngerului alb și nevătămător, nu se face gust plăcut și sfânt în om, și omul scuipă peste această dulceață și ia în inimă și pe limbă gustul cel amar al îngerului negru și al păcatului îngâmfării și se lasă călăuzit așa. Plâng cu Tine după șapte mii de ani, uitându-mă la duhul trufiei omului, care din sine ia pentru pașii lui cei fără Dumnezeu, așa cum eu am făcut, iar îngerul cel negru al omului îl poartă cum voiește el pe om, pe când îngerul cel alb stă biruit și scăldat în rușine și în lacrimi din pricina celui trufaș, care se vrea biruitor.[…] O, greu este de omul care se face deștept în el însuși, căci unul ca acela se așează mai deștept ca Dumnezeu pe pământ și Îl lasă mic pe Domnul, iar îngerul cel negru îl poartă pe el apoi și pe toată lucrarea lui cea împotriva lui Dumnezeu! Omul are de la naștere un înger alb și unul negru, și se cunoaște când îl poartă unul sau celălalt.[/COLOR]
Și din nou vorbește “Dumnezeul Pucioasei”, pentru tragerea concluziilor[COLOR=blue]:[/COLOR]

[COLOR=blue][…][/COLOR][COLOR=blue]O, tot așa îi învăț și azi pe cei ce Mă aud de la acest izvor, dar răzvrătirea cea de azi asupra lucrării Mele din partea îngerilor negri, care-i călăuzesc pe cei îndoielnici [/COLOR](Notă: Este vorba de grupul de răzvrătiți de la Pucioasa, care de ani de zile n-o mai recunosc ca Guru pe “proorocița” Mihaela, îndoindu-se indirect și de autenticitatea “cuvântului” pe care ea pretinde că-l aude de la Dumnezeu)[COLOR=blue], Mă însăgetează mereu această răzvrătire. Tatăl însă Mă umple de putere [/COLOR](Notă:Înseamnă căFiul nu mai are putere în Sine, îndată ce este nevoit să Se întărească primind puterea de la Tatăl) [COLOR=blue]să-i dau omului învățătură, Eu și cei din cer. Amin.[/COLOR]