View Single Post
Vechi 10.03.2009, 22:03:23
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Îngerii colorați

[COLOR=Blue]
[/COLOR] [COLOR=purple]97.[/COLOR][COLOR=purple]Îngerul Albastru - [COLOR=Blue]Partea a II-a

[/COLOR]
[/COLOR]
[COLOR=blue][…]Și acum, voi, cei unși în grădinița Mea de cuvânt, slujitori ai rugăciunii înaintea Mea,[/COLOR] (Notă: Este vorba de cei trei “preoți” ai Noului Ierusalim )[COLOR=blue] începeți jertfă pe altar [/COLOR] (Notă: adică, sărindare pentru cel mort)[COLOR=blue] pentru sufletul care a plecat nepregătit de pe pământ acum, pentru însoțitorul lui Verginica, fiilor. [/COLOR](Notă: Este vorba despre Nicolae Stoica, fostul “însoțitor legal” al Virginiei Stoica-Tudorache, înainte de a o părăsi definitiv pentru a se însura cu alta)[COLOR=blue] Acest fiu a fost slab, bietul de el, și a căzut sub [/COLOR][COLOR=fuchsia]călăuzirea[/COLOR][COLOR=blue] îngerului cel negru, iar îngerul lui cel alb a suspinat lângă el toată viața lui apoi.[…][/COLOR] [COLOR=blue]Pomeniți aparte numele lui, cu certare peste diavolul cel negru, care [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-a călăuzit[/COLOR][COLOR=blue] pe el, și apoi vom birui, fiilor unși. [/COLOR](Notă: De aici rezultă că îngerul cel negru și diavolul cel negru sunt una și aceeași entitate spirituală care l-a călăuzit pe Nicolae de când a părăsit-o pe Verginica. Nu se mai spune nimic despre perioada anterioară “dezertării” lui, când mulți creștini erau revoltați că Nicolae, în mod sfidător, “umbla cu sticluța” și “umbla cu mândruța” – alta decît Verginica, desigur. Ni se dă a înțelege însă că, pe vremea aceea, Nicolae colabora strâns doar cu îngerul cel alb, deși unii creștini mai invidioși nu vedeau în el decât un bețivan și un curvar)
[COLOR=blue][…]Pe cei călăuziți de îngerii negri, care au putere prin răzvrătirea inimii omului, prin mintea de sine a omului, Eu, Domnul, îi îmbiu pe ei pe drumul crucii[…][/COLOR]
[COLOR=blue][…]Căiește-te de tot ce ai împotriva Mea și mușcă-ți limba duhului [/COLOR] (Notă: cu dinții duhului, evident!) [COLOR=blue]și a trupului [/COLOR](Notă: cu dinții trupului, evident!) [COLOR=blue]când primești îndemn de la îngerul cel negru să te răzvrătești [/COLOR](Notă: Dacă diavolii sunt primiți cu îndemnuri de către om, ar fi de înțeles de aici că omul ascultă de diavol! Rezultă că diavolul este cel care i-a îndemnat pe oamenii la răzvrătire, și nu invers, așa cum se spunea mai înainte tot în acest text.)[COLOR=blue]și să te clatini de pe calea Mea cea de azi, fiule! Îngerul cel negru hrănește cugetul omului când omul se desparte de Mine, dar Eu Mă port cu înțelepciunea cea de sus după om și îi arăt prin ea pe îngerul cel alb, pe care să-l asculte și să-l urmeze și să nu-l lase pe el biruit de îngerul cel negru al vieții omului.” [/COLOR]

Este surprinzătoare asemănarea – până la un punct – dintre teoria pucioșilor care proclamă superioritatea rasei albe a îngerilor din ceruri față de rasa neagră, și teoria mormonilor (alți inventatori de “Cărți sfinte”, atribuite lui Hristos) care pretindeau o superioritate a rasei albe a spiritelor care urmau să se întrupeze în oameni albi pe pământ.
Liderii mormoni au lansat mai întâi teoria că atributul comparativ “mai nobil” este rezervat exclusiv pentru spiritele alese care se vor naște și vor deveni mormoni. Între această teorie și teoria fascistă a supremației rasei pure nu mai era decât un pas. Joseph Fielding Smith, al 10-lea președinte al mormonilor, afirma în [COLOR=blue]Doctrine of Salvation[/COLOR], vol. 1, pag. 61, următoarele:
[COLOR=blue]“Există o rațiune pe baza căreia un om se naște negru și cu alte dezavantaje, în timp ce altul se naște alb, cu mari avantaje. Motivul este acela că noi am avut odată o stare înainte de a veni aici,[/COLOR] (Notă: adică, pe pământ)[COLOR=blue] și am fost ascultători, mai mult sau mai puțin, legilor care ne-au fost date acolo”.[/COLOR] (Notă: adică, în lumea nevăzută a spiritelor)
În continuare, teza superiorității rasei pure este de acum fățiș abordată de Joseph Fielding Smith: [COLOR=blue]“Noi suntem curați moral, cel puțin egali și, în multe cazuri, superiori oricărui alt popor”[/COLOR] ([COLOR=blue]Doctrine of Salvation[/COLOR], vol. 1, pag. 236). De aici rezultă pe bandă rulantă o serie de aberații mormone:
1.[COLOR=blue] Cei ce au fost mai puțin ascultători în pre-existență s-au întrupat la naștere în oameni de rasă neagră;[/COLOR](Notă: Și la mormoni se proclamă așadar [COLOR=fuchsia]ascultarea[/COLOR] ca fiind virtutea ce mai de preț, care condiționează întruparea spiritelor albe în oameni de rasă albă)
2. [COLOR=blue]Aceste spirite au fost trimise pe pământ prin spița lui Cain, iar semnul pus pe Cain după uciderea lui Abel [/COLOR](v. [COLOR=#993300]Fac. IV, 14[/COLOR]) [COLOR=blue]este nasul turtit și[/COLOR] [COLOR=blue]pielea neagră[/COLOR];
3.[COLOR=blue] În ceruri, a avut loc o rebeliune împotriva lui Dumnezeu, în urma căreia cei răzvrătiți au devenit diavoli și îngeri ai lor, iar cei indiferenți la sprijinul ce-l datorau pentru cauza dreptății au fost pedepsiți să devină urmași ai lui Ham. De aceea, urmașii lui Ham, care purtau în ei păcatul indiferenței sau lipsa de integritate la cauza dreptății, au devenit nedemni de preoție și de puterile ei; de aceea ei sunt împiedicați de la acestea, în aceste ultime zile;[/COLOR]
4.[COLOR=blue] Performanțele personale ale fiecăruia în pre-existență îi determină pe oameni să se nască: unii francezi, unii englezi, unii indieni, unii americani (dintre care unii vor fi „Sfinți din Ultimele Zile”, adică mormoni), ș.a.m.d. Ele aduc fiecăruia pedepse și recompense, după caz;[/COLOR]
5.[COLOR=blue] Rațiunea pentru care spiritele au fost născute în trupuri de negri este aceea că aceste spirite au respins Preoția lui Dumnezeu în pre-existența lor. [/COLOR](Notă: adică, un caz tipic de [COLOR=fuchsia]neascultare[/COLOR])[COLOR=blue] De aceea sunt oameni negri pe pământ;[/COLOR]
6.[COLOR=blue] Descendenții lui Ham sunt un popor blestemat, în timp ce descendenții lui Sem (semiții) sunt un popor ales. Din acest motiv există oameni cu pielea diferit colorată: neagră sau albă;[/COLOR]
7.[COLOR=blue] Persoanele nobile se nasc așa, cu noblețea în sânge; ele au avut din pre-existență o moștenire nobilă; [/COLOR](Notă: Similitudine clară cu rrromânismul proclamat pe cai mari și albi la Pucioasa, ca o moștenire nobilă, primită prin alegere divină)
8.[COLOR=blue] Conduita lui Ham i-a adus blestemul sclaviei; de aceea, sclavia negrilor este justificată și îngăduită.[/COLOR]
Toate aceste argumente inventate și încă multe altele au fost ani de-a rândul exploatate de mormoni în scopul proclamării unei supremații a rasei albe în general, și a Sfinților din Ultimele Zile în special. În mod firesc, aceste idei au inoculat liderilor mormoni dorința de a perpetua în statul Utah un regim sclavagist în care negrii, proveniți dintr-o rasă inferioară, să fie în continuare la deplina discreție a stăpânilor lor.
De unde se vede că propensiunea pucioșilor spre segregație rasială, naționalism bombastic și fascism religios nu este nici măcar originală. Doar dacă admitem că au avut același sfătuitor comun, [COLOR=blue]un[/COLOR] [COLOR=blue]înger cam albastru[/COLOR], am putea să ne imaginăm unele conexiuni transcendentale, care pun bazele unui ezoterism pseudocreștin polimorf.

[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR]
[COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR]
[COLOR=purple] 9 martie 2008[/COLOR]
[COLOR=purple]Cu mulțumiri administratorilor, pentru amabila găzduire…[/COLOR]
[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR]