Eu fac supe, iar sotul meu mi le lauda la toata lumea. Pot sa va dau citeva retete( foarte simple de altfel):
Ingredienti:
- fasole boabe( sau cartofi, linte, mazare uscata sau orice alte boabe) se pun la innmuiat de seara, se strecoara a doua zi
- morcovi
- patrunjel radacina
- un pic de telina (sau chir mai multa)
- putin suc de rosii concetrat
- vegeta, patrunjel frunze tocat
- orice fel de bobe alegi, pui doi cartofi
- putin orez sau pasta fina marunta
Preparare:
I oala de supa, pui boabele la fiert cu morcovii taiati cubulete, patrujel cuburi, telina cuburi si cei doi cartofi intregi in supa.
Cind e totul fiert, pui vegeta( dupa gust), sare, piper.
Pui o mana de orez sau pasta marunta.
Cind cartoful intreg e gata, il scoti, il pisezi ca pt piure, apoi il dai inapoi in supa pentru consistenta. Adaugi si sosul de rosii. O lasi sa se raceasca, poi adaugi patrunjel fruze tocate fin de tot.
Cui ii place, adauga putina lamaie, sau bors.
Este nemaipomenita!
Se face usor, e ieftina si buna.
|