Lasagna de post
Ingrediente:
- pasta de lasgna
- ciuperci
- orez
- o ceapa
- usturoi
- vegeta
- putin ulei
- sare, piper
- sos beshamel( se prepara acasa)
- putin lapte
- putina faina
- sos de rosii preparat in prealabil
Sos de rosii preparare:
O conserva de sos concentrat de rosii si una de rosii taiate, ceapa, usturoi, busuioc, sare si piper, putin ulei.
Se prajeste ceapa taiata fin, usturoiul fin taiat in ulei. Se adauga cele doua conserve de sos de rosii. Se fierbe la foc foarte mic, timp de 1/2 ora pina cind devine dens si bucatile de rosii s-au descompus.
Se amestec continuu.
Cind e gata, il tragi de o parte, daugi o frunza de busuioc, sau busuioc taiat.
Acest sos de rosii va fii mult prea mult, deci se poate utiliza si pentru pasta, pizza etc.
Sos beshamel preparare:
Intr-un castronel se pune o cana de lapte, se aduga putin faina si se fierbe. Se amesteca mereu, cu telul, insa acest sos trebuie sa ramina subtire. Daca este prea dens, adaugi lapte.
Procesul dureaza maximum 7-8 minute.
Prepararea umpluturii pentru lasagna:
Se prajeste ceapa, usturoiul, si ciupercile. Dupa gust, se poate adauga si rosii taiate, rdei taiati etc. Cind ceapa devine sticloasa, se adauga apa rece si orezul, circa 1/2 cana. Sare, piper, vegeta, dupa gust.
LASASGNA
Se ia o tava pentru cuptor. Se tapeteaza cu sos din sosul de rosii preparat in prealabil.
1. Un strat de foi de lasagna( nefierte, atentie, crude).
2. Un strat din umplutura de ciuperci.
3. Beshamel sos
Se repeta pasii 1-3 pina cind tava a devenit plina.
Ultimul rind trebuie sa aiba foi de lasagn si beshamel.
Se acopera cu foie de aluminiu.
Se da la cuptor la 375 C, timp de 20 minute.
Se scoate, se descopera, se da din nou la cuptorul stins insa tot cald, alte 10-15 minute.
[COLOR=red]DACA VREM CU CARNE[/COLOR]
Sosul de rosii: se prajeste ceapa, usturoi si carne macinata, apoi se adauga rosiile din conserve. Se fierbe timp de 1 ora la foc foarte mic.
Sosul trebuie sa fie consistent in carne macinata.
Umplutura:un strat de foi, sos de rosii, branza data pe razatoare si beshamel preparat ca mai sus. Se repeta acesti pasi. Ultimul strat: foi, sos de rosii, branza si beshamell.
Cea mai potrivita branza, este cea propaspata, nesarata. Se recomanda si parmiggiano reggiano ras, daca este.
[COLOR=blue]NOTA:[/COLOR]
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
[COLOR=#0000ff]BESHAMEL SOS- SE POATE ELIMINA CUI NU-I PLACE.[/COLOR]
|