mie unuia mi-e frica de momentul in care o sa am si eu un copil al meu, la cate tentatii exista in lumea asta e imposibil sa-l protejezi de toate, iar curiozitatea unui copil e imensa, la mine cel putin asa a fost.
ideal e intr-adevar o explicatie logica, intr-adevar copilul nu poate fi considerat matur, dar nici prost incat sa nu inteleaga un argument.
din proprie experienta pot sa spun ca in momentul in care interzici ceva spunand doar 'e rau, n-ai voie' ii dai si mai multe motive sa incerce sa ajunga la obiectul interzis.
eu nu sunt in masura sa spun daca wizsoft a facut bine sau nu, aparent a functionat, cel putin pe moment, daca viata copilului continua frumos, atunci evident a procedat corect.
parintii mei au avut deopotriva greseli si lucruri bune in educatia mea, si chiar in lucrurile bune eu vedeam atunci ceva rau, dar cu trecerea timpului am realizat ca au fost spre binele meu si desi acum imi inchipui ca puteau totusi sa procedeze altfel (prietenie, intelegere...) totusi si-au atins scopul.
|