In opinia mea tehnologia nu este rea in sine si asa cum a spus cineva poate aduce atat avantaje cat si dezavantaje. Este firesc sa fim reticenti la nou, dar ganditi-va ca in urmatorii ani calculatorul/internetul va fi la fel de comun ca si telefonul mobil sau alta unealta de care ne folosim astazi. Pentru parintii doritori sa-si protejeze copiii recomand programul
K9 WebProtection. Este excelent! Aici un mic ghid de instalare:
http://www.sigurpenet.ro/k9-web-prot...d-de-instalare
Stiati ca in America internetul este folosit intens pentru promovarea ortodoxiei? Ei au posturi de radio exclusive online, difuzeaza podcast-uri si tot felul de emisiuni cu tematice ortodoxe. Astfel milioane de oameni au acces la aceasta sursa de informare. Stiu ca am ramas uimit cand am vazut pentru prima data cum un parinte alaturi de sotia sa s-au filmat intr-un studio si au postat clip-ul pe site cu scopul de a convinge lumea sa faca o donatie pentru comunitatea lor. Asa ceva nu mai vazusem decat la site-uri mari gen Google, sau Yahoo. Este un lucru extraordinar care s-a realizat cu ajutorul internetului.
Noi nu trebuie sa fim niste crestin-ortodocsi izolati, ci din contra trebuie sa ne implicam cat mai mult acolo unde suntem, sa fim cei mai buni in comunitatea din care facem parte. Cum putem face asta cand noi suntem niste inadaptati care viseaza cu ochii deschisi la ajutorul ceresc? El vine, dar noi trebuie sa nu uitam ca nu traim nici in vremea parintilor din Pateric, nici acum 200 de ani, nici acum 50 de ani, ci traim ASTAZI. Un azi unic in care lucrurile sunt asa cum sunt; si spun eu ca sunt bune! , daca stim sa ne bucuram de toate aceste minunatii pe care le avem de la Dumnezeu.
Daca suntem niste plangaciosi ce rezolvam?