MANCARURI CU FASOLE BOABE
1. SALATA DE FASOLE BOABE
Fasolea fiarta, strecurata, se pune intr-un caston. Se taie ceapa rosie felii, ( conserva d epeste tuna, in apa - optional), se pune sare, piper,putin ulei si putina lamaie.
2. FASOLE SCAZUTA
Intr-o tigaie, se prajeste putin usturoi taiat in lung cu red chilli peppers( ardei iute rosu macinat), apoi se pune fasolea boabe, sos de rosii si o foaie de dafin.
Se serveste cu salata de ceapa rosie: ceapa rosie taiata felli lungi, ulei, lamanie, sare piper.
3. FASOLE BATUTA( HUMMUS)
Fasolea fiarta si strecurata se pune in mixer cu citeva bucatele de usturoi.
Se tine pina devine o pasta fina, omogena.
Se adauga sare, piper.
==>Se seveste cum este cu chips( ca aperitiv)
==>Se serveste cu prajeala de: ulei incins cu boia dulce, si putina ceapa taiata felii lungi.
|