View Single Post
Vechi 12.03.2009, 10:57:26
icjulian icjulian is offline
Member

Data înregistrării: 12.03.2009
Implicit Intrebare ... ii iertam pe cei care au legalizat homosexualitatea ?

Doamne ajuta !

Am si eu aceasta intrebare . Nu vreau sa politizez , desi in lume niciodata nu s-a putut trai fara a fi putin politic . Ganditi-va ca de cand s-a legalizat homosexualitatea in Romania , au aparut o grmada de chestii care inainte nici nu erau de conceput . Si nu doar in comunism , ci nici pe vremea cand era Romania era regat . Am inteles ca a fost o chestiune impusa de UE pentru aderare . Inteleg ca oamenii au drepturi ( dpdv juridic nu prea ai ce comenta la legalizarea homosexualitatii ) , dar cum ramane cu dreptul nostru spiritual de a refuza asa ceva ? S-a organizat un referendum sau ceva asemanator la vremea respectiva ? Din cate imi amintesc eu , nu .
Iata o atitudine : in Canada , acum mai multi ani , s-a pus problema legalizarii homosexualitatii . Parlamentul a promulgat legea referitoare la legalizare si mai era necesara doar promulgarea ei de catre primul ministru al Canadei . Auzind arhiepiscopul romano-catolic al Canadei despre starea aceasta situatie , a iesit public la televizor si a afirmat raspicat ca daca primul ministru va promulga legea , va fi excomunicat ( primul ministru era romano-catolic ) . Primul ministru a promulgat legea si a fost, intr-adevar EXCOMUNICAT . Eu am facut odata o afirmatie : ca nu voi ierta niciodata pe cei care au promulgat legea homosexualitatii . In cadrul in care ma invarteam eu , era si un P.N.L.-ist , il stiam ca este P.N.L.-ist . Ajungand in fata unui preot care m-a canonisit odata pentru un anumit pacat , m-am dus la el sa ma dezlege . Preotul m-a obligat sa ma spovedesc la el ( atentie, M-A OBLIGAT , desi i-am spus clar ca nu am venit pentru spovedanie , ci pentru dezlegare in conditiile in care , dupa cum am mai spus primisem deja canon de la el , si totusi M-A OBLIGAT ) .Asta a venit in conditiile in care am afirmat de fata cu un anumit P.N.L.-ist ca eu nu voi ierta niciodata pe cei care au legalizat homosexualitatea in Romania ( dupa cum se stie , P.N.L. a fost la putere intre 1996 si 2000 , cand a fost legalizata ) .Eu stiu ca preotul acela are obiceiul sa intrebe daca ierti pe cei ce ti-au gresit si nu stiam cum sa-i explic ca asa ceva , dupa parerea mea , este greu de iertat in conditiile in care multi , chiar si unii oameni pe care i-am cunoscut , au luat-o pe calea aceasta , oameni de altfel cumsecade si practica aceasta loveste mai mult in tineri decat in batrani .
Si eu asa stiu ca trebuie sa ierti de saptezeci e ori cate sapte , si dupa cum mi-a explicat un preot , inseamna tot , adica orici greseala , dar nu sunt sigur daca chiar asta este ceea ce a vrut sa spuna Mantuitorul cand a spus aceste cuvinte .
Ma poate lamuri cineva ? Astept raspuns sau aici , sau mai bine pe e-mail-ul meu personal : icjulean@gmail.com .
Multumesc anticipat .
Reply With Quote