View Single Post
Vechi 12.03.2009, 12:28:42
icjulian icjulian is offline
Member

Data înregistrării: 12.03.2009
Implicit Romano-catolicii nu accepta icoanele .

Citat:
În prealabil postat de dmb Vezi mesajul
Sa nu le amestecam frate. A introduce spectacolul in Liturghia ortodoxa este dracesc. Dar cinde catolicii isi fac slujba doar nu mi se pare deloc dracesc.Am urmarit cite ceva la Tv si sint portiuni f. asemanatoare cu ale noastre. Cine crede si sa roaga lui Iisus., Fecioarei Maria, Sfintilor, are veneratie pt icoane, moaste, locuri legate de acestia, postesc samd nu pot fi satanici. Pot fi inselati in citeva lucruri ca fiecare dintre noi.
Desigur nu avem comunniune cu ei.Cred eu ca pot participa la slujbele noastre ca oricare turist care intra in biseric si nu-l opreste nimeni.Daca se roaga alaturi de noi (nu din altar) e si mai bine...pentru ca altfel cum s-ar putea intoarce?
Anatema parca s-a ridicat si de o parte si de alta .Ca atare nu mai sintem juridic eretici niciunii pentru celilalti (se poate sa ma insel)Mai sint lucruri care ne despart.In primul rind Papa cred eu. Filioque a existat si cind catolicii erau fratii nostrii buni fara sa deranjeze pe nimeni.Iar daca piinea este cu drojdie sau nu....
Desigur fiind crestindoresti unirea. Daca nu prin discutii cam cum sa se produca ea? Ori toate demessurile astea trebuie sa poarte un nume.Ecumenism sau cum vrei tu altul.
Noi nu trebuie decit sa cedam din calea noastra. Atit.Dar sa fim bucurosi si sa-i primim ca pe fiul ratacitor daca ei isi vin in fire.
Romano-catolicii nu accepta icoanele ca obiecte de cult , desenele de pe peretii dintr-o biserica romano-catolica sunt simple decoruri . Am romano-catolici in neam , stiu ce spun .
Reply With Quote