Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 12.03.2009, 14:33:05
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

"Si chemand la [COLOR=blue]Sine[/COLOR] mulțimea, impreuna cu ucenicii [COLOR=blue]Sai[/COLOR], Iisus le-a zis: <<Oricine voieste sa vina [COLOR=red]dupa[/COLOR] Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi [COLOR=orange]urmeze[/COLOR] Mie. Caci cine va voi sa-si [COLOR=black]scape[/COLOR] sufletul il va pierde, iar cine va [COLOR=blue]pierde[/COLOR] sufletul sau [COLOR=red]pentru[/COLOR] Mine si [COLOR=red]pentru[/COLOR] Evanghelie, acela il va [COLOR=orange]scapa[/COLOR]. Caci ce-i foloseste omului sa [COLOR=plum]castige[/COLOR] lumea intreaga, daca-si pierde sufletul? Sau ce [COLOR=plum]ar putea sa dea[/COLOR] omul, in schimb, pentru sufletul sau? Caci de cel ce se va [COLOR=plum]rusina[/COLOR] de [COLOR=blue]Mine[/COLOR] si de [COLOR=orange]cuvintele[/COLOR] [COLOR=blue]Mele[/COLOR], in neamul acesta desfranat si pacatos, si [COLOR=orange]Fiul Omului[/COLOR] Se va [COLOR=red]rusina[/COLOR] de el, cand va veni intru [COLOR=orange]slava Tatalui Sau[/COLOR] cu sfinții ingeri>>.“ (Marcu 8, 34-38)

dupa ce am colorat, subliniat shi am facut nishte "bolduri" textului, am sa incerc sa-l talmacesc o tzara, daca nu se intzelege perfect din text:

-apare cuvantul foarte infricoshator lepede, sa se lepede de sine, care contrasteaza foarte puternic cu chemand multzimea la Sine..., deci este pus accentul de pe sine, mine pe Sine shi pe Mine...

-apoi este pusa calea scaparii omului prin pierderea sufletului propriu pentru Mine shi pentru Evanghelie, prin Cruce, prin urmarea Mie-lui, urmarea Fiului Omului... prin acel dupa Mine.

-shi toata durerea va fi o rushine, o rushinare, pe care o vor primi aceia ce s-au rushinat de Mine, vor primi atunci rushinarea de ei a Fiului Omului cand va veni in slava Tatalui Sau cu sfintzii ingeri...

-deci amenintzarea shi toata teroarea shi toata caderea este privita ca o mare rushinare, iar rushinarea asha ca o lepadare, iar lepadarea ca o rushine... ca shi goliciunile goliciunilor... rushinea rushinilor... ajungand sa fi de rushinea shi de rasul universului cosmic, pana shi curcile vor rade de tine, cucurbetele shi totzi tzantzarii... cazand singur sub propria rushine a rushinarii, dar nu tu de tine ci Dumnezeu, Fiul Omului cand va veni in slava Tatalui Sau, El se va rushina de tine.

-deci Calea deschisa, este defapt calea scaparii din rushine, calea scaparii sufletului din rushinea rushinarii, prin pierderea sufletului, lepadarea sine, de om, pentru Mine shi pentru Evanghelie, prin ieshirea din blanitza alba de iepurdrash ca un iepurdre din neamul iepurdriilor, desfranat shi pacatos, shi imbracarea in lana, in lana cea alba ca zapada a nerushinarii de Mine shi de Cuvantul Meu.
Reply With Quote