View Single Post
Vechi 12.03.2009, 20:25:52
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geamanutoma
Acest drept il au crestinii din toate timpurile si din toate confesiunile crestine.

Nu există "confesiuni creștine". "Confesiunile" s-au născut din orgoliile unor fondatori de secte. Există o singură mărturie a credinței:
Ioan 8.31 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei;Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi."
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."

și o singură Biserică:

Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin.
Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”.

Citat:
În prealabil postat de geamanutoma
Ba, il au si necrestinii, acestia putandu-L gasi pe Hristos in ele si transformandu-le vietile.

Mda, ai uitat să zici că trebuie să-l primească pe "Hristos în inima lor" și să fie "mântuiți" încă din timpul vieții acesteia.
Firește că pentru păgâni a venit Hristos în lume, nu pentru cei drepți. Dar poate un om să tâlcuiască scriptura după puterile sale proprii? Ce îi spune păgânul etiopian apostolului Filip?
Fapte 8.30 "Și alergând Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, și i-a zis: Înțelegi, oare, ce citești? Iar el a zis: Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva? Și a rugat pe Filip să se urce și să șadă cu el."
Călăuza pe cărarea strâmtă a mântuirii e întotdeauna Biserica lui Hristos (Ortodoxă)