View Single Post
Vechi 14.03.2009, 16:12:14
emanuel2007
Guest

Implicit

PROFETIILE SF. AMBROZIE DE LA OPTINA (1821)
Fiul meu , cunoaste aceasta ca in ultimele zile vremuri grele vor veni ; si asa cum apostolii au zis , datorita slabirii in pietate ( evlavie ) erezii si schisme vor aparea in Biserica ; si asa cum Sf. Parinti au prezis , apoi , pe tronurile ierarhice si in manastiri nu se vor gasi oameni experimentati in viata spirituala motiv pentru care ereziile se vor imprastia peste tot si vor insela pe multi . Dusmanul omului va actiona cu viclenie , si daca va putea va atrage si pe cei alesi la erezie . El nu va incepe prin a contrazice dogmele Sf. Treimi , divinitatea lui Iisus Hristos , ori virtutea Maicii Domnului , dar el va incepe sa distruga invataturile Sf. Parinti , invatand altfel decat Biserica . Viclenia vrajmasului si caile lui vor fi vazute numai de cei mai experimentati in viata spirituala . Ereticii vor lua puterea Bisericii peste tot , si vor alege slujitorii lor , si spiritualitatea va fi neglijata . Dar Domnul nu-si va parasi slujitorii fara protectie . In adevar , sarcina lor reala este de a persecuta pe adevaratii pastori si a insela ; in afara de asta , turma spirituala nu va putea fi capturata de eretici . De aceea , fiul meu , cand vei vedea Biserica batjocorind harul divin al invataturilor Sfintilor Parinti si al ordinii stabilite de Dumnezeu , cunoaste aceasta ca ereticii sunt deja prezenti . Fii deasemenea constient ca pentru un timp , ei poate isi vor ascunde diavolestile lor intentii , sau poate isi vor ascunde lupta impotriva lui Dumnezeu , ca sa poata reusi sa insela si a atrage pe cei neexperimentati . Ei vor persecuta pastorii si slujitorii lui Dumnezeu , pentru ca diavolul care conduce erezia nu poate sta in ordinea divina . Ca lupii imbracati in piele de oaie ei vor putea fi recunoscuti dupa firea lor ingamfata si laudaroasa , iubirea de placeri si de putere . Toti acestia vor fi tradatori , cauzand ura si rautate peste tot , si de aceea Domnul a spus ca pot fi recunoscuti usor dupa faptele lor . Slujitorii lui Dumnezeu sunt iubitori de aproapele , blanzi , smeriti si ascultatori de Biserica , respectand ordinea si traditia ei . In acel timp , calugarii vor indura mari persecutii din partea ereticilor si viata monahala va fi batjocorita . Viata monahala va saraci , numarul calugarilor va scadea . Cei care vor ramane vor indura violenta . Dusmania impotriva vietii monahale care doar va avea aparenta evlaviei , va atrage calugarii de partea lor promitandu-le protectia si bunurile lumesti (confort ) , dar amenintandu-i cu expulzarea ( din Biserica ) pe aceia care nu se vor supune . De la aceste amenintari , slabiciunea inimii va fi foarte chinuitoare . Daca vei trai sa vezi acele timpuri , bucura-te pentru ca atunci luptatorii fara nici o alta virtute vor primi cununi doar pentru ca vor ramane in lupta , conformandu-se cu lumea lui Dumnezeu . “ Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor , Eu voi voi marturisi pentru el inaintea Tatalui Meu ” . Teme-te de Dumnezeu fiul meu , si nu pierde aceste cununi ca sa nu fii aruncat de Hristos in intunericul de dinafara si eterna suferinta . Stai curajos in lupta , si daca este necesar , cu bucurie indura persecutiile si alte necazuri , doar pentru aceea ca Domnul va fi cu tine… si Sfintii Mucenici si toti Sfintii cu bucurie se vor vor uita la lupta ta . Dar , in acele zile , vai de calugarii legati de averi si bogatii si care , de dragul iubirii de confort , vor cadea de acord sa se subjuge ereticilor . Ei isi vor adormi constiinta spunand : ” noi salvam manastirile si Dumnezeu ne va ierta ” . Din nefericire si orbire , ei nu se gandesc deloc ca prin aceste adevarate erezii si eretici diavolul va intra in manastire si nu va mai fi o sfanta manastire ci doar o pereti din care harul se va departa pentru totdeauna . Dar Domnul este mai puternic decat diavolul , si nu-si va abandona slujitorii . Vor fi adevarati crestini pana la sfarsitul lumii , dar ei vor alege locurile singuratice si desertice . Nu te teme de necazuri , dar teme-te de periculoasele erezii , pentru care pleaca harul si ne separa de Hristos , atata timp cat Hristos ne-a poruncit sa consideram pe eretic ca pe un pagan si un vames . Si deci intareste-te pe tine fiul meu in harul lui Iisus Hristos . Cu bucurie grabeste-te sa marturisesti si sa induri suferinta ca un bun soldat al lui Iisus Hristis , caruia i s-a spus : ” Fii luptator pana la moarte si iti voi da cununa vietii ” .
Reply With Quote