Subiect: cuvinte de folos
View Single Post
Vechi 14.03.2009, 20:23:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Important este să ținem de Dumnezeu - Arhimandrit Teofil Părăian

Să știți că mie totdeauna mi-a plăcut Evanghelia, pentru realismul ei. Niciodată nu m-am gândit cum zic unii : "Apăi, dacă n-ai credință destulă, nu-ți ajută Dumnezeu." Nu se știe, iți dă Dumnezeu după credința pe care o ai . Important este să te angajezi cu credința pe care o ai. Tatălui fiului lăuntric nu i-a spus : "Dacă n-ai destulă credință, n-am ce-ți face. " Dimpotrivă, l-a ajutat cu credință câtă a avut-o . "De poți ceva, ajută-ne nouă, fie-ți milă de noi ; cred Doamne, ajută necredinței mele "( Mc. 9, 22-24 ) și tot l-a ajutat Domnul Hristos. Important să ținem de Dumnezeu, să nu ne răzlețim de Dumnezeu și să folosim rugăciunea aceasta, "Doamne Iisuse", dar și alte rugăciuni. Să știți că eu nu sunt numai pentru rugăciunea aceasta, "Doamne Iisuse. . .", se pot spune și alte multe rugăciuni liturgice, și in trecut, și in Pateric , dacă cauți, găsești și alte rugăciuni cu care s-au mântuit oamenii. De exemplu, Sfântul Ioanichie zicea : "Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt, Treime Sfântă mărire Ție", aceasta era rugăciunea lui. Și noi putem zice cuvinte din psalmi, nu trebuie neapărat, tot timpul, să zicem "Doamne Iisuse. . .", putem să zicem :"Mare ești Doamne și minunate sunt lucrurile Tale și nici un cuvânt nu este deajuns spre lauda minunilor Tale", putem să zicem : "Cât de minunate sunt lucrurile Tale Doamne , toate cu ințelepciune Le-ai făcut", putem să zicem : "Slăvescu- Te că sunt minunat intocmit " și altele, și altele, câte ne pot veni in minte, să le zicem . "Pe Tine Te lăudăm, pe Tine bine Te cuvântăm, Ție iți mulțumim, Doamne și ne rugăm Ție Dumnezeului nostru". " De Tine se bucură ceea ce ești plină de dar toată făptura, soborul ingeresc și neamul omenesc ; ceea ce ești biserică sfințită și rai cuvântător, lauda fecioriei din care Dumnezeu S-a intrupat și Prunc S-a făcut, Cel ce este mai inainte de veci. Căci brațul tău scaun L-a făcut și pântecele tau mai desfătat decât cerurile l-ai lucrat. De tine se bucură ceea ce ești plină de dar toată făptura , mărire ție " . Ei, dacă le ști , le zici, dacâ nu, nu le zici. Eu de obicei când spovedesc pe cineva intreb : "Ști să zici <Cuvine-se cu adevărat >?" De ce ? Pentru că atunci când m-am spovedit eu la părintele Arsenie , el a zis : "Cuvine-se cu adevărat " , după ce mi-a dat dezlegarea.