Citat:
În prealabil postat de Eugen
Cel mai bine ar fi sa stea acasa la el. Bineinteles ca poate sa-si duca in continuare programul de rugaciune si nevointa personala, dar spovedania si impartasirea cu Sfintele Taine o poate practica atunci cand ajunge in tara, chiar si odata pe an sau ocazional. Nadejdea mantuirii este oriunde, Dumnezeu tine cont de tot ceea ce scapa ratiunii noastre.
|
Eugen, sunt de acord cu ceea ce zici fratia ta. Insa, ma intreb, in acelasi timp:
DE CE PLEACA ROMANUL DIN TARA LUI?
Romanul a ajuns sa fie un sclav al guvernatorilor, dator fiind si pentru viata pe care o traieste. Totul i se taxeaza scump, in schimb nu i se da nimic. Nici macar un loc de munca bineplatit. Ma intreb: de ce romanul nu are nici macar un salariu care sa-i acrediteze traiul decent al fiecarei zile? Pentru ca... parlamentarii nostri, pe langa salariile de zeci de milioane (lei vechi), isi mai satisfac buzunarele si din alte surse... lasand-ul pe romanasul nostru fara nicio sursa de existenta, fara niciun drept de a trai si el decent. De aceea pleaca romanasul nostru in strainatate. Niciodata nu mi-as fi dorit sa plec din tara mea. Nimeni nu-si doreste acest lucru! In toate statele inganfate suntem priviti cu ochi "dulci", toti incearca sa profite de noi si sa ne disconsidere. Dar, pe langa faptul ca ne disconsidera, ne acorda un salariu pe care in Romania nu-l putem avea. Spre deosebire de acest lucru, conducerea Romaniei il disconsiderea pe roman, dar NU-I da niciun salariu. De aceea romanul este nevoit sa plece, sa-si poata asigura o painica cinstita pe masa, un trai decent. In Romania doar parlamentarii au accesibilitate la RESPECT SI SALARII DECENTE? Din nefericire, se pare ca DA! Ce e de facut?.... Ce s-a facut cu ceva timp dupa ce m-am nascut eu... in jurul lui 89'. Acum sa nu ma credeti ca exagerez, insa, alta solutie nu cred ca ar fi. Ba... ar fi una: jos unii! Sus altii! Adica... tot ceea ce a fost in 98'...