E bine sa fie reluate aceste cugetari ale Sfintilor Parinti. Eu am citit cartea Sfantului Lavrentie de Cernigov, si tot sunt impresionata de citatele extrase. Ai extras niste cuvinte ziditoare de suflet, incurajatoare pe care Sfintii ni le-au lasat cu un rost. Citarea lor e tot o milostenie duhovniceasca si de aceea spun: Bogdaproste, Emanuel2007!
Oricat de dureros e adevarul, iata ca necunoasterea lui e si mai dureroasa pentru sufletele care se pot pierde din aceasta cauza. De aceea, abaterea de la adevarul credintei trebuie defaimata, indiferent cui i-ar apartine. E dureros sa vezi acest neam alunecand buluc spre capcanele lui Antihrist. Nu ne putem preface ca nu vedem. Nu putem spune ca totul e roz. Oricat duh de pace am avea. Ai salvat astfel un suflet? Ai facut o fapta buna. Mustram pacatul, iar nu pe pacatos.
Sa nadajduim in ajutorul Preasfintei Maici a Domnului care ne va ajuta sa mergem pe calea mantuirii sau a muceniciei in aceste vremuri. Sa ne rugam, caci credinta ne va fi pusa la incercare. Vom fi in stare sa alegem sa ne mentinem o credinta puternica in aceste vremuri? Vom avea taria de a suporta lipsurile si prigoana pentru Hristos? Ne vom numara si noi printre cei putini care se vor mantui sau vom aluneca pe calea cea larga?
|