Citat:
Īn prealabil postat de bibivaly
Fratilor sunt nou pe aici dar as avea nevoie de un ajutor care ma poate ajuta sa aflu mai multe despre calugarie sunt un tanar ce rafneste dupa viata ingereasca si mereu imi vine ganduri sa ma calugaresc dar mie frica ca nu sunt pregatit care are timpu si bunavointa sa stea de vorba cu mine si sa ma indrume ?? va multumesc si Dumnezeu sa aiba mila de noi
|
Din cate am citit, e bine sa fii cat de cat informat in legatura cu viata monahala. E bine sa citesti inainte carti duhovnicesti in general si carti despre viata monahala. E bine sa fii pregatit sa infrunti greul si ispitele de multe feluri. Parerea mea e ca ar fi bine sa gasesti un duhovnic de manastire, sa te interesezi cum stau lucrurile in mai multe manastiri pe care le ai in vedere si sa decizi totul in cunostinta de cauza.
Daca simti ca nu esti pregatit, accepta ideea si pregateste-te. Intens. O astfel de hotarare trebuie discutata si cu un duhovnic iscusit. Spun asta, deoarece, asa cum scrie in multe carti recente despre sfinti, exista situatii cand duhovnicul ne povatuieste sa urmam aceasta cale si situatii cand ne propune sa amanam sau se opun pur si simplu. Nu e rau sa castigi putina experienta, in ce priveste ascultarea, de exemplu. Daca esti pregatit, nimic nu te va lua prin surprindere si vei avea taria duhovniceasca de a infrunta totul. Daca nu, nu se stie cum ai putea reactiona...