Subiect: Bucate de Post
View Single Post
Vechi 15.03.2009, 14:24:39
dorinastoica14
Guest

Implicit O masă de duminică cu mâncare de post

Felul 1
Ciorbă de cartofi sau fasole cu urzici.
Se face o ciorbă obișnuită acrită (nu prea tare cu boș de putină) la care puneți două mâini bune de urzci bine spălate,leuștean verde,ștevie și când e gata și-l luați de pe foc o mână de pătrunjel verde tăiat mărunt.
Felul 2
Piure de cartofi cu garnitură
Piureul de cartofi îl faceți cum știți .Dacă vreți adăugați margarină când sfărâmați cartofii(eu nu pun dar îl fac mai subțire)
Tăiați două sau trei cepe pe care le înmuiați în ulei mestecând mereu ca să nu se ardă.Puneți ceapa în piureu și mestecați bine.Are un gust foarte bun.Eu pun garnitură din ciupercuțe proaspete prăjite sau măsline,șnițele de soia pe care înainte de prăjire le tăvălesc prin pesmet sau prin făină de porumb(mălai)
Desertul
-clătite cu dulceață-Faceți aluatul din făină și apă minerală carboazoasă.Mie îmi ies foarte bune
-Sau compot din fructe pe care le pun din vară în congelator.Pun la fiert apă cu zahăr și lănâie iar când clocotește pun fructe (mai multe să fie compotul gros)
-În loc de cafea, ceai verde cu stafide.Fierbem puțin stafidele(spălate bine cu apă caldă) în ceai.Stafidele fiind foarte dulci ceaiul nu are nevoie să fie îndulcit.Efectul este mai ceva decât al unei cafele tari.
Reply With Quote