View Single Post
Vechi 16.03.2009, 01:17:45
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Catisma 4(2)

[COLOR=black]PSALMUL 28 :[/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui David la scoaterea Cortului[/COLOR]

[COLOR=black]1. Aduceti Domnului, fii ai lui Dumnezeu, aduceti Domnului mieil oilor, aduceti Domnului slava si cinste;[/COLOR]
[COLOR=black]2. Aduceti Domnului slava numelui Sau; inchinati-va Domnului in curtea cea sfanta a Lui.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Glasul Domnului peste ape; Dumnezeul slavei a tunat; Domnul peste ape multe.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Glasul Donmului intru tarie, glasul Domnului intru mare cuviinta.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Glasul Domnului, cel ce sfarama cedrii si va zdrobi Domnul cedrii Libanului.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Si-l va faramita pe ei ca pe vitelul Libanului, iar cel iubit ca puiul de rinocer.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Glasul Domnului, cel ce varsa para focului.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Glasul Domnului, cel ce cutremura pustiul, si va cutremura Domnul pustiul Cadesului.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Glasul Domnului cel ce indoaie cedrii si va descoperi dumbravile si in locasul Lui, fiecare va spune : Slava ![/COLOR]
[COLOR=black]10. Domnul va imparati peste potop si va sedea Domnul Imparat in veac.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Domnul tarie poporului Sau va da, Domnul va binecuvinta pe poporul Sau cu pace.[/COLOR]

[COLOR=black]PSALMUL 29 :[/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor pentru sfintirea casei[/COLOR]

[COLOR=black]1. Inalta-Te-voi, Doamne, ca m-ai ridicat si n-ai veselit pe vrajmasul meu impotriva mea.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Doamne, Dumnezeul meu, strigat-am catre Tine si m-ai vindecat.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Doamne, scos-ai din iad sufletul meu, mantuitu-m-ai de cel ce se coboara in groapa.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Cantati Domnului cei cuviosi ai Lui si laudati pomenirea sfinteniei Lui.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Ca iutime este intru mania Lui si viata intru voia Lui; seara se va salaslui plangerea, iar dimineata bucuria.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Iar eu am zis intru indestularea mea : " Nu ma voi clatina in veac !"[/COLOR]
[COLOR=black]7. Doamne, intru voia Ta, dat-ai frumusetii mele putere; dar cand ti-ai intors fata Ta, eu m-am tulburat.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Catre Tine, Doamne, voi striga si catre Dumnezeul meu ma voi ruga.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Ce folos ai de sangele meu de ma pogor in stricaciune ? Oare, Te va lauda pe Tine tarana, sau va vesti adevarul Tau ?[/COLOR]
[COLOR=black]10. Auzit-a Domnul si m-a miluit; Domnul a fost ajutorul meu ![/COLOR]
[COLOR=black]11 Schimbat-ai plangerea mea intru bucurie, rupt-ai sacul meu si m-ai incins cu veselie,[/COLOR]
[COLOR=black]12. Ca slava mea sa-Ti cante Tie si sa nu ma mahnesc; Doamne, Dumnezeul meu, in veac Te voi lauda ! Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]

[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]

[COLOR=black]Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, [/COLOR]

[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]

[COLOR=black]PSALMUL 30 :[/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor, pentru uimire.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Spre Tine, Doamne, am nadajduit, ca sa nu fiu rusinat in veac. Intru indreptarea Ta izbaveste-ma si ma scoate.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Pleaca spre mine urechea Ta, grabeste de ma scoate. Fii mie Dumnezeu aparator si casa de scapare ca sa ma mantuiesti.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Ca puterea mea si scaparea mea esti Tu si pentru numele Tau ma vei povatui si ma vei hrani.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Scoate-ma-vei din cursa aceasta pe care mi-au ascuns-o mie, ca Tu esti aparatorul meu.[/COLOR]
[COLOR=black]5. In mainile Tale imi voi da duhul meu; izbavitu-m-ai, Doamne, Dumnezeul adevarului.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Urat-ai pe cei ce pazesc desertaciuni in zadar, iar eu spre Domnul am nadajduit.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Bucura-ma-voi si ma voi veseli de mila Ta, ca ai cautat spre smerenia mea, mantuit-ai din nevoi sufletul meu,[/COLOR]
[COLOR=black]8. Si nu m-ai lasat in mainile vrajmasului; pus-ai in loc desfatat picioarele mele.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Miluieste-ma, Doamne, ca ma necajesc; tulburatu-s-a de manie ochiul meu, sufletul meu si inima mea.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Ca s-a stins intru durere viata mea si anii mei in suspinuri; slabit-a intru saracie taria mea si oasele mele s-au tulburat.[/COLOR]
[COLOR=black]11. La toti vrajmasii mei m-am facut de ocara si vecinilor mei foarte, si frica cunoscutilor mei. Cei ce ma vedeau afara fugeau de mine.[/COLOR]
[COLOR=black]12. Uitat am fost ca un mort din inima lor, ajuns-am ea un vas stricat,[/COLOR]
[COLOR=black]13. Ca am auzit ocara multora din cei ce locuiesc imprejur, cand se adunau ei impreuna impotriva mea; ca sa ia sufletul meu s-au sfatuit.[/COLOR]
[COLOR=black]14. Iar eu catre Tine am nadajduit, Doamne, zis-am : " Tu esti Dumnezeul meu !"[/COLOR]
[COLOR=black]15. In mainile Tale, soarta mea, izbaveste-ma din mana vrajmasilor mei si de cei ce ma prigonesc.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Arata fata Ta peste robul Tau, mantuieste-ma cu mila Ta ![/COLOR]
[COLOR=black]17. Doamne, sa nu fiu rusinat, ca Te-am chemat pe Tine; sa se rusineze necredinciosii si sa se coboare in iad.[/COLOR]
[COLOR=black]18. Mute sa fie buzele cele viclene, care graiesc impotriva dreptului faradelege, cu mandrie si cu defaimare.[/COLOR]
[COLOR=black]19. Cat este de mare multimea bunatatii Tale, Doamne, pe care ai gatit-o celor ce se tem de Tine, pe care ai facut-o celor ce nadajduiesc in Tine, inaintea fiilor oamenilor.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Ascunde-i-vei pe dansii cu acoperamantul fetei Tale de tulburarea oamenilor.[/COLOR]
[COLOR=black]21. Acoperi-i-vei pe ei in cortul Tau de impotrivirea limbilor.[/COLOR]
[COLOR=black]22. Binecuvintat este Domnul, ca minunata a fost mila Sa, in cetate intarita.[/COLOR]
[COLOR=black]23. Iar eu am zis intru uimirea mea : Lepadat sunt de la fata ochilor Tai.[/COLOR]
[COLOR=black]24. Pentru aceasta ai auzit glasul rugaciunii mele cand am strigat catre Tine.[/COLOR]
[COLOR=black]25. Iubiti pe Domnul toti cuviosii Lui, ca adevarul cauta Domnul si rasplateste celor ce se madresc, cu prisosinta.[/COLOR]
[COLOR=black]26. Imbarbatati-va si sa se intareasca inima voastra, toti cei ce nadajdtuiti in Domnul.[/COLOR]