View Single Post
Vechi 16.03.2009, 01:21:25
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Catisma 5(3)

[COLOR=black]CATISMA A SASEA[/COLOR]

[COLOR=black]PSALMUL 37 [/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui David, pentru pomenirea sambetei.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Doamne, nu cu mania Ta sa ma mustri pe mine, nici cu iutimea Ta sa ma certi.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Ca sagetile Tale s-au infipt in mine si ai intarit peste mine mana Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Nu este vindecare in trupul meu de catre fata maniei Tale; nu este pace in oasele mele, de catre fata pacatelor mele.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Ca faradelegile mele au covarsit capul meu, ca o sarcina grea au apasat peste mine.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Imputitu-s-au si au putrezit ranile mele de catre fata nebuniei mele.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Chinuitu-m-am si m-am garbovit pana in sfarsit, toata ziua mahnindu-ma umblam.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Ca salele mele s-au umplut de ocari, si nu este vindecare in trupul meu.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Necajitu-m-am si m-am smerit foarte, racnit-am din suspinarea inimii mele.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Doamne, inaintea Ta este toata dorirea mea si suspinul meu de la Tine nu s-a ascuns.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Inima mea s-a tulburat, parasitu-m-a taria mea si lumina ochilor mei, si aceasta nu este cu mine.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Prietenii mei si vecinii mei in preajma mea s-au apropiat si au sezut; si cei de aproape ai mei departe au stat.[/COLOR]
[COLOR=black]12. Si se sileau cei ce cautau sufletul meu, si cei ce cautau cele rele mie graiau desertaciuni si viclesuguri toata ziua cugetau.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Iar eu ca un surd nu auzeam si ca un mut ce nu-si deschide gura sa.[/COLOR]
[COLOR=black]14. Si m-am facut ca un om ce nu aude si nu are in gura lui mustrari.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Ca spre Tine, Doamne, am nadajduit; Tu ma vei auzi, Doamne, Dumnezeul meu,[/COLOR]
[COLOR=black]16. Ca am zis, ca nu cumva sa se bucure de mine vrajmasii mei; si cand s-au clatinat picioarele mele, impotriva mea s-au semetit.[/COLOR]
[COLOR=black]17. Ca eu spre batai gata sunt, si durerea mea inaintea mea este pururea.[/COLOR]
[COLOR=black]18. Ca faradelegea mea eu o voi vesti, si ma voi ingriji pentru pacatul meu;[/COLOR]
[COLOR=black]19. Iar vrajmasii mei traiesc si s-au intarit mai mult decat mine si s-au inmultit cei ce ma urasc pe nedrept.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Cei ce imi rasplatesc rele pentru bune ma defaimau, ca urmam bunatatea.[/COLOR]
[COLOR=black]21. Nu ma lasa, Doamne, Dumnezeul meu, nu te departa de la mine,[/COLOR]
[COLOR=black]22. Ia aminte spre ajutorul meu, Doamne al mantuirii mele.[/COLOR]

[COLOR=black]PSALMUL 38 [/COLOR]

[COLOR=black]Intru sfarsit, lui Iditum, o cantare a lui David.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Zis-am : " Pazi-voi caile mele, ca sa nu pacatuiesc eu cu limba mea;[/COLOR]
[COLOR=black]2. Pus-am gurii mele paza, cand a stat pacatosul impotriva mea ".[/COLOR]
[COLOR=black]3. Amutit-am si m-am smerit si nici de bine n-am grait si durerea mea s-a innoit.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Infierbintatu-s-a inima mea inlauntrul meu si in cugetul meu se va aprinde foc.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Grait-am cu limba mea : " Fa-mi cunoscut, Doamne, sfarsitul meu,[/COLOR]
[COLOR=black]6. Si numarui zilelor mele, care este, ca sa stiu ce-mi lipseste ".[/COLOR]
[COLOR=black]7. Iata, cu palma ai masurat zilele mele si statul meu ca nimic inaintea Ta. 8. Dar toate sunt desertaciuni; tot omul ce viaza.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Desi ca o umbra trece omul, dar in zadar se tulbura.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Strange comori si nu stie cui le aduna pe ele.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Si acum cine este rabdarea mea ? Oare, nu Domnul ? Si statul meu de la Tine este.[/COLOR]
[COLOR=black]12. De toate faradelegile mele izbaveste-ma; ocara celui fara de minte nu ma da.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Amutit-am si n-am deschis gura mea, ca Tu esti Cel ce m-ai facut pe mine. Departeaza de la mine bataile Tale.[/COLOR]
[COLOR=black]14. De taria mainii Tale, eu m-am sfarsit. Cu mustrari pentru faradelege al pedepsit pe om.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Si ai subtiat ca panza de paianjen sufletul sau; dar in desert se tulbura tot pamanteanul.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Auzi rugaciunea mea, Doamne, si cererea mea ascult-o; lacrimile mele sa nu le treci,[/COLOR]
[COLOR=black]17. Caci strain sunt eu la Tine si strain ca toti parintii mei.[/COLOR]
[COLOR=black]18. Lasa-ma ca sa ma odihnesc, mai inainte de a ma duce si de a nu mai fi.[/COLOR]

[COLOR=black]PSALMUL 39 [/COLOR]

[COLOR=black]Intru sfarsit, un psalm al lui David.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Asteptand am asteptat pe Domnul si S-a plecat spre mine.[/COLOR]
[COLOR=black]2. A auzit rugaciunea mea. M-a scos din groapa ticalosiei si din tina noroiului[/COLOR]
[COLOR=black]3. Si a pus pe piatra picioarele mele si a indreptat pasii mei.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Si a pus in gura mea cantare noua, cantare Dumnezeului nostru;[/COLOR]
[COLOR=black]5. Vedea-vor multi si se vor teme si vor nadajdui in Domnul.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Fericit barbatul, a carui nadejde este numele Domnului si n-a privit la desertaciuni si la nebunii mincinoase.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Multe ai facut Tu, Doamne, Dumnezeul meu, minunile Tale, si nu este cine sa se asemene gandurilor Tale.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Vestit-am si am grait : inmultitu-s-au peste numar.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Jertfa si prinos n-ai voit, dar trup mi-ai intocmit.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Ardere de tot si jertfa pentru pacat n-ai cerut. Atunci am zis : " Iata vin ![/COLOR]
[COLOR=black]11. In capul cartii este scris despre mine. Ca sa fac voia Ta, Dumnezeul meu, am voit si legea Ta inlauntrul inimii mele ".[/COLOR]
[COLOR=black]12. Bine am vestit dreptate in adunare mare; iata buzele mele nu le voi opri; Doamne, Tu ai cunoscut.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Dreptatea Ta n-am ascuns-o in inima mea, adevarul Tau si mantuirea Ta am spus.[/COLOR]
[COLOR=black]14. N-am ascuns mila Ta si adevarul Tau in adunare mare.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Iar Tu, Doamne, sa nu departezi indurarile Tale de la mine, mila Ta si adevarul Tau pururea sa ma sprijineasca.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Ca m-au impresurat rele, carora nu este numar; ajunsu-m-au faradelegile mele si n-am putut sa vad;[/COLOR]
[COLOR=black]17. Inmultitu-s-au mai mult decit perii capului meu si inima mea m-a parasit.[/COLOR]
[COLOR=black]18. Binevoieste, Doamne, ca sa ma izbavesti; Doamne, spre ajutorul meu ia aminte.[/COLOR]
[COLOR=black]19. Sa fie rusinati si infruntati deodata cei ce cauta sufletul meu, ca sa-l ia pe el.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Sa se intoarca inapoi si sa se rusineze cei ce-mi voiesc mie rele;[/COLOR]
[COLOR=black]21. Sa fie rusinati indata cei ce-mi zic mie: " Bine, bine "[/COLOR]
[COLOR=black]22. Sa se bucure si sa se veseleasca de Tine toti cei ce Te cauta pe Tine, Doamne, si sa zica pururea cei ce iubesc mantuirea Ta: " Marit sa fie Domnul "[/COLOR]
[COLOR=black]23. Iar eu sarac sunt si sarman; Domnul se va ingriji de mine.[/COLOR]
[COLOR=black]24. Ajutorul meu si aparatorul meu esti Tu; Dumnezeul meu nu zabovi.[/COLOR]

[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]

[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]

[COLOR=black]Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, [/COLOR]

[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]