View Single Post
Vechi 16.03.2009, 01:22:17
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Catisma 5(4)

[COLOR=black]PSALMUL 40 [/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui David, spre inteleptire, fillor lui Core.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Fericit cel ce cauta la sarac si la sarman; in ziua cea rea il va izbavi pe el Domnul.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Domnul sa-l pazeasca pe el si sa-l vieze si sa-l fericeasca pe pamant si sa nu-l dea in mainile vrajmasilor lui.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Domnul sa-l ajute pe el pe patul durerii lui; in asternutul bolii lui sa-l intareasca pe el.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Eu am zis : " Doamne, miluieste-ma; vindeca sufletul meu, ca am gresit Tie ".[/COLOR]
[COLOR=black]5. Vrajmasii meu m-au grait de rau zicand : " Cand va muri si va pieri numele lui ?"[/COLOR]
[COLOR=black]6. Iar de venea cineva sa ma vada, minciuni graia; inima lui aduna faradelege siesi, iesea afara si graia.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Impreuna impotriva mea sopteau toti vrajmasii mei; impotriva mea gandeau de mine rele.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Cuvant nelegiuit spuneau impotriva mea, zicind: " Nu zace, oare ? Nu se va mai scula! "[/COLOR]
[COLOR=black]9. Chiar omul cu care eram in pace, in care am nadaiduit, care a mancat panea mea, a ridicat ipotriva mea calcaiul.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Iar Tu, Doamne, miluieste-ma si ma scoala si vou rasplati lor.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Intru aceasta am cunoscut ca m-ai voit, ca nu se va bucura vrajmasul meu de mine.[/COLOR]
[COLOR=black]12. Iar pe mine pentru nerautatea mea m-ai sprijinit si m-ai intarit inaintea Ta, in veac.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Binecuvantat este Domnul, Dumnezeul lui Israel din veac si pana inm veac. Amin. Amin.[/COLOR]

[COLOR=black]PSALMUL 41 [/COLOR]

[COLOR=black]Intru sfarsit, un psalm al lui David.[/COLOR]

[COLOR=black]1. In ce chip doreste cerbul izvoarele apelor, asa Te doreste sufletul meu pe Tine, Dumnezeule.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Insetat-a sufletul meu de Dumnezeul cel viu; cand voi veni si ma voi arata fetei lui Dumnezeu ?[/COLOR]
[COLOR=black]3. Facutu-mi-s-au lacrimile mele paine ziua si noaptea, cand mi se zicea mie in toate zilele : " Unde este Dumnezeul tau ?"[/COLOR]
[COLOR=black]4. De acestea mi-am adus aminte cu revarsare de inima, cand treceam cu multime mare spre casa lui Dumnezeu,[/COLOR]
[COLOR=black]5. In glas de bucurie si de lauda si in sunet de sarbatoare.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Pentru ce esti mahnit, suflete al meu, si pentru ce ma tulburi ?[/COLOR]
[COLOR=black]7. Nadajduieste in Dumnezeu, ca-L voi lauda pe El; mantuirea fetei mele este Dumnezeul meu.[/COLOR]
[COLOR=black]8. In mine sufletul meu s-a tulburat; pentru aceasta imi voi aduce aminte de Tine, din pamantul Iordanului si al Ermonului, din muntele cel mic.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Adanc pe adanc cheama in glasul caderilor apelor Tale.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Toate talazurile si valurile Tale peste mine au trecut.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Ziua va porunci Domnul milei Sale, iar noaptea cantare Lui de la mine.[/COLOR]
[COLOR=black]12. Rugaciunea Dunmezeului vietii mele, spune-voi lui Dumnezeu : " Sprijinitorul meu esti Tu, pentru ce m-ai uitat ?"[/COLOR]
[COLOR=black]13. Pentru ce umblu mahnit cand ma necajeste vrajmasul meu ?[/COLOR]
[COLOR=black]14. Cand se sfaramau oasele mele ma ocarau asupritorii mei.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Cand imi ziceau mie in toate zilele : " Unde este Dumnezeul tau ?"[/COLOR]
[COLOR=black]16. Pentru ce esti mahnit, suflete al meu, si pentru ce ma tulburi ?[/COLOR]
[COLOR=black]17. Nadajduieste in Dumnezeu, ca-L voi lauda pe El; mantuirea fetei mele este Dumnezeul meu.[/COLOR]

[COLOR=black]PSALMUL 42 [/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui David, nescris deasupra la evrei.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Judeca-ma, Dumnezeule, si apara dreptatea mea de neamul necuvios, de omul nedrept si viclean, si izbaveste-ma.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Ca Tu esti, Dumnezeule, intarirea mea; pentru ce m-ai lepadat ? Pentru ce umblu mahnit cand ma necajeste vrajmasul meu ?[/COLOR]
[COLOR=black]3. Trimite lumina Ta si adevarul Tau; acestea m-au povatuit si m-au condus la muntele cel sfant al Tau si la locasurile Tale.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Si voi intra la jertfelnicul lui Dumnezeu, la Dumnezeul Cel ce veseleste tineretile mele.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Lauda-Te-voi in alauta, Dumnezeule, Dumnezeul meu.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Pentru ce esti mahnit, suflete al meu, si pentru ce ma tulburi ?[/COLOR]
[COLOR=black]7. Nadaiduieste in Dumnezeu, ca-L voi lauda pe El; mantuirea fetei mele este Dumnezeul meu.[/COLOR]

[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]

[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]

[COLOR=black]Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, [/COLOR]

[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]