View Single Post
Vechi 16.03.2009, 01:23:48
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Catisma 6(3)

[COLOR=black]PSALMUL 43 [/COLOR]

[COLOR=black]Intru sfarsit, fiilor lui Core, spre intelegere.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Dumnezeule, cu urechile noastre am auzit, parintii nostri ne-au spus noua[/COLOR]
[COLOR=black]2. Lucrul pe care l-ai facut in zilele lor, in zilele cele de demult.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Mana Ta popoare a nimicit, iar pe parinti i-ai sadit; batut-ai popoare, iar pe ei i-ai inmultit.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Ca nu cu sabia lor au mostenit pamantul si bratul lor nu i-a izbavit pe ei,[/COLOR]
[COLOR=black]5. Ci dreapta Ta si bratul Tau si luminarea fetei Tale, ca bine ai voit intru ei.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Tu esti insuti imparatul meu si Dumnezeul meu, Cel ce poruncesti mantuirea lui Iacob.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Cu Tine pe vrajmasiI nostri ii vom lovi si cu numele Tau vom nimici pe cei ce se scoala asupra noastra.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Pentru ca nu in arcul meu voi nadajdui si sabia mea nu ma va mamtui.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Ca ne-ai izbavit pe noi de cei ce ne necajesc pe noi, si pe cei ce ne urasc pe noi i-ai rusinat.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Cu Dumnezeu ne vom lauda toata ziua si numele Tau il vom lauda in veac.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Iar acum ne-ai lepadat si ne-ai rusinat pe noi si nu vei iesi cu ostirile noastre;[/COLOR]
[COLOR=black]12. Intorsu-ne-ai pe noi inapoi de la dusmanii nostri si cei ce ne urasc pe noi ne-au jefuit.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Datu-ne-ai pe noi ca oi de mancare si intru neamuri ne-ai risipit;[/COLOR]
[COLOR=black]14. Vandut-ai pe poporul Tau fara de pret si nu l-ai pretuit cand l-ai vandut.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Pusu-ne-ai pe noi ocara vecinilor nostri, batjocura si ras celor dimprejurul nostru;[/COLOR]
[COLOR=black]16. Pusu-ne-ai pe noi pilda intre neamuri, clatinare de cap intre popoare.[/COLOR]
[COLOR=black]17. Toata ziua infruntarea mea inaintea mea este si rusinarea obrazului meu m-a acoperit,[/COLOR]
[COLOR=black]18. De catre glasul celui ce ocaraste si cleveteste, de catre fata vrajmasului si prigonitorului.[/COLOR]
[COLOR=black]19. Acestea toate au venit peste noi si nu Te-am uitat si n-am calcat legamantul Tau.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Si nu s-a dat inapoi inima noastra; iar pasii nostri nu s-au abatut de la calea Ta,[/COLOR]
[COLOR=black]21. Ca ne-ai smerit pe noi in loc de durere si ne-a acoperit pe noi umbra mortii.[/COLOR]
[COLOR=black]22. De am fi uitat numele Dumnezeului nostru si am fi intins mainile noastre spre Dumnezeu strain,[/COLOR]
[COLOR=black]23. Oare, Dumnezeu n-ar fi cercetat acestea ? Ca El stie ascunzisurile inimii.[/COLOR]
[COLOR=black]24. Ca pentru Tine sintem ucisi toata ziua, socotiti am fost ca niste oi de junghiere.[/COLOR]
[COLOR=black]25. Desteapta-Te, pentru ce dormi, Doamne ? Scoala-Te, si nu ne lepada pana in sfarsit.[/COLOR]
[COLOR=black]26. Pentru ce intorci fata Ta ? Uiti de saracia noastra si de necazul nostru ?[/COLOR]
[COLOR=black]27. Ca s-a plecat in tarana sufletul nostru, lipitu-s-a de pamant pantecele nostru.[/COLOR]
[COLOR=black]28. Scoala-Te, Doamne, ajuta-ne noua si ne izbaveste pe noi, pentru numele Tau.[/COLOR]

[COLOR=black]PSALMUL 44 [/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui David, pentru cei ce se vor schimba. Fillor lui Core, spre intelegere, cantare pentru cel iubit.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Cuvant bun raspuns-a inima mea; grai-voi cantarea mea Imparatului.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Limba mea este trestie de scriitor ce scrie iscusit.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Impodobit esti cu frumusetea mai mult decit fiii oamenilor; revarsatu-s-a har pe buzele tale. Pentru aceasta te-a binecuvantat pe tine Dumnezeu, in veac.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Incinge-te eu cabia ta peste coapsa ta, puternice,[/COLOR]
[COLOR=black]5. Cu frumusetea ta si cu stralucirea ta. Incordeaza-ti arcul, propaseste si imparateste,[/COLOR]
[COLOR=black]6. Pentru adevar, blandete ei dreptate, si te va povatui minunat dreapta ta.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Sagetiie tale ascutite sunt, puternice, in inima dusmanilor imparatului; popoarele sub tine vor cadea.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Scaunul Tau, Dumnezeule, in veacul veacului, toiag de dreptate toiagul imparatiei Tale.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Iubit-al dreptatea ei si urat faradelegea; pentru aceasta Te-a uns pe Tine, Dumnezeul Tau, cu untdelemnul bucuriei, mai mult decat pe partasii Tai.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Smirna si aloea imbalsameaza vesmintele Tale; din palate de fildes cantari de alauta Te veselesc; fiice de imparati intru cinstea Ta;[/COLOR]
[COLOR=black]11. Statut-a imparateasa de-a dreapta Ta, imbracata in haina aurita si prea infrumusetata.[/COLOR]
[COLOR=black]12. Asculta fiica si vezi si pleaca urechea ta si uita poporul tau si casa parintelui tau,[/COLOR]
[COLOR=black]13. Ca a dorit Imparatul frumusetea ta, ca El este Domnul tau.[/COLOR]
[COLOR=black]14. Si se vor inchina Lui fiicele Tirului cu daruri, fetei Tale se vor ruga alesii poporului.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Toata slava fiicei imparatului este inauntru, imbracata cu tesaturi de aur si prea infrumusetata.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Aduce-se-vor imparatului fecioare in urma ei, prietenele ei se vor aduce Tie.[/COLOR]
[COLOR=black]17. Aduce-se-vor intru veselie si bucurie,[/COLOR]
[COLOR=black]18. Aduce-se-vor in palatul Imparatului.[/COLOR]
[COLOR=black]19. In locul parintiior tai s-au nascut tie fii; pune-i-vei pe ei capetenii peste tot pamantul.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Pomeni-vor numele tau in tot neamul;[/COLOR]
[COLOR=black]21. Pentru aceasta popoarele te vor lauda in veac si in veacul veacului.[/COLOR]

[COLOR=black]PSALMUL 45 [/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui David, fillor lui Core, pentru cele ascunse.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Dumnezeu este scaparea si puterea noastra, ajutor intru necazurile ce ne impresoara.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Pentru aceasta nu ne vom teme cand se va cutremura pamantul si se vor muta muntii in inima marilor.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Venit-au si s-au tulburat apele lor, cutremuratu-s-au muntii de taria Lui.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Apele raurilor veselesc cetatea lui Dumnezeu; Cel Preainalt a sfintit locasul Lui.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Dumnezeu e in mijlocul cetatii, nu se va clatina; o va ajuta Dumnezeu dis-de-dimineata.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Tulburatu-s-au neamurile, plecatu-s-au imparatiile; dat-a Cel Preainalt glasul Lui, cutremuratu-s-a pamantul.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Domnul puterilor cu noi, sprijinitorul nostru, Dumnezeul lui Iacob.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Veniti si vedeti lucrurile lui Dumnezeu, minunile pe care le-a pus Domnul pe pamant.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Pune-va capat razboaielor pana la marginile pammtului, arcul va sfarama si va frange arma, iar pavezele in foc le va arde.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Opriti-va si cunoasteti ca Eu sunt Dumnezeu, inalta-Ma-voi pe pamant.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Domnul puterilor cu noi, sprijinitorul nostru, Dumnezeul lui Iacob.[/COLOR]