Catisma 7(3)
[COLOR=black]PSALMUL 52 [/COLOR]
[COLOR=black]Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor, pentru maelet, un instrument muzical; un psalm al priceperii.[/COLOR]
[COLOR=black]1. Zis-a cel nebun intru inima sa : " Nu este Dumnezeu !"[/COLOR]
[COLOR=black]2. Stricatu-s-au si urati s-au facut intru faradelegi. Nu este cel ce face bine.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, sa vada de este cel ce intelege, sau cel ce cauta pe Dumnezeu.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Toti s-au abatut, impremna netrebnici s-au facut; nu este cel ce face bine, nu este pana la unul.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Oare, nu vor cunoaste, toti cei ce lucreaza faradelegea ? Cei ce mananca pe poporul meu cum mananca painea,[/COLOR]
[COLOR=black]6. Pe Domnul nu L-au chemat. Acolo s-au temut de frica, unde nu era frica,[/COLOR]
[COLOR=black]7. Ca Dumnezeu a risipit oasele celor ce plac oamenilor; rusinatu-s-au, ca Dumnezeu i-a urgisit pe ei.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Cine va da din Sion mantuirea lui Israel ? Cand va intoarce Domnul pe cei robiti ai poporului Sau, bucura-se-va Iacob si se va veseli Israel.[/COLOR]
[COLOR=black]PSALMUL 53 [/COLOR]
[COLOR=black]Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor, pentru instrumente cu coarde; un psalm al priceperii. Cind au venit zefeii si au zis lui Saul : Iata, oare, nu s-a ascuns David la noi ?[/COLOR]
[COLOR=black]1. Dumnezeule, intru numele Tau mantuieste-ma si intru puterea Ta ma judeca.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Dumnezeule, auzi rugaciunea mea, ia aminte cuvintele gurii mele.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Ca strainii s-au ridicat impotriva mea si cei tari au cautat sufletul meu si n-au pus pe Dumnezeu inaintea lor.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Ca iata, Dumnezeu ajuta mie si Domnul este sprijinitorul sufletului meu.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Intoarce-va cele rele vrajmasilor mei; cu adevarul Tau ii vei pierde pe ei.[/COLOR]
[COLOR=black]6. De bunavoie voi jertfi Tie; lauda-voi numele Tau, Doamne, ca este bun,[/COLOR]
[COLOR=black]7. Ca din tot necazul m-ai izbavit si spre vrajmasii mei a privit ochiul meu.[/COLOR]
[COLOR=black]PSALMUL 54 [/COLOR]
[COLOR=black]Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor, pentru instrumente cu coarde ; un psalm al priceperii.[/COLOR]
[COLOR=black]1. Auzi, Dumnezeule, rugaciunea mea si nu trece cu vederea ruga mea.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Ia aminte spre mine si ma asculta; mahnitu-m-am intru nelinistea mea si m-am tulburat de glasul vrajmasuiui si de necazul pacatosului.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Ca a abatut asupra mea faradelege si intru manie m-a vrajmasit.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Inima mea s-a tulburat intru mine si frica mortii a cazut peste mine;[/COLOR]
[COLOR=black]S. Teama si cutremur au venit asupra mea si m-a acoperit intunericul.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Si am zis : " Cine-mi va da mie aripi ca de porumbel, ca sa zbor si sa ma odihnesc ? "[/COLOR]
[COLOR=black]7. Iata m-as indeparta fugind si m-as salaslui in pustie.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Asteptat-am pe Dumnezeu, Cel ce ma mantuieste de putinatatea sufletului si de vifor.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Nimiceste-i, Doamne, si imparte limbile lor ca am vazut faradelege si dezbinare in cetate.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Ziua si noaptea o va inconjura pe ea peste zidurile ei; faradelege si osteneala in mijlocul ei si nedreptate ;[/COLOR]
[COLOR=black]11. Si n-a lipsit din ulitele ei camata si viclesug.[/COLOR]
[COLOR=black]12. Ca de m-ar fi ocarat vrajmasul, as fi rabdat,[/COLOR]
[COLOR=black]13. Si daca cel ce ma uraste s-ar fi falit impotriva mea, m-as fi ascuns de el.[/COLOR]
[COLOR=black]14. Iar tu, omule, asemenea mie, capetenia mea si cunoscutul meu, [/COLOR]
[COLOR=black]15. Care impreuna cu mine te-ai indulcit de mancari, in casa lui Dumnezeu am umblat in acelasi gand ![/COLOR]
[COLOR=black]16. Sa vina moartea peste ei si sa se coboare in iad de vii,[/COLOR]
[COLOR=black]17 Ca viclesug este in locasurile lor, in mijlocul lor.[/COLOR]
[COLOR=black]18. Iar eu, catre Dumnezeu am strigat si Domnul ma auzit pe mine.[/COLOR]
[COLOR=black]19. Seara si dimineata si la amiezi spune-voi, voi vesti si va auzi glasul meu.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Izbavi-va cu pace sufletul meu de cei ce se apropie de mine, ca multi erau impotriva mea.[/COLOR]
[COLOR=black]21. Auzi-va Dumnezeu si-i va smeri pe ei, Cel ce este mai inainte de veci.[/COLOR]
[COLOR=black]22. Ca nu este in ei indreptare si nu s-au temut de Dumnezeu. Intins-au mainile lor impotriva aliatilor lor,[/COLOR]
[COLOR=black]23. Intinat-au legamantul Lui. Risipiti au fost de mania fetei Lui si s-au apropiat inimile lor;[/COLOR]
[COLOR=black]24. Muiatu-s-au cuvintele lor mai mult decat untdelemnul, dar ele sunt sageti.[/COLOR]
[COLOR=black]25. Arunca spre Domnul grija ta, si El te va hrani; nu va da in veac clatinare dreptului.[/COLOR]
[COLOR=black]26. Iar Tu, Dumnezeule, ii vei cobori pe ei in groapa stricaciunii.[/COLOR]
[COLOR=black]27. Barbatii varsatori de sange si vicleni nu vor ajunge la jumatatea zilelor lor; iar eu voi nadajdui spre Tine, Doamne.[/COLOR]
[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, [/COLOR]
[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]
|