View Single Post
Vechi 16.03.2009, 01:30:39
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Catisma 9(2)

[COLOR=black]PSALMUL 68 [/COLOR][COLOR=black]

Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor. Pentru cei ce se vor schimba.

1. Mantuieste-ma, Dumnezeule, ca au intrat ape pana la sufletul meu.
2. Afundatu-m-am in noroiul adancului, care n-are fund.
3. Intrat-am in adancurile marii si furtuna m-a potopit.
4. Ostenit-am strigand, amortit-a gatlejul meu, slabit-au ochii mei nadajduind spre Dumnezeul meu.
5. Inmultitu-s-au mai mult decat perii capului meu cei ce ma urasc pe mine in zadar.
6. Intaritu-s-au vrajmasii mei, cei ce ma prigonesc pe nedrept; cele ce n-am rapit, pe acelea le-am platit.
7. Duninezeule, Tu ai cunoseut nepriceperea mea si gresealele mele de la Tine nu s-au ascuns.
8. Sa nu fie rusinati, din pricina mea, cei ce Te asteapta pe Tine, Doamne, Doamne al puterilor, nici infruntati pentru mine, cei ce Te cauta pe Tine. Dumnezeul lui Israel.
9. Ca pentru Tine am suferit ocara, acoperit-a batjocura obrazul meu.
10. Instrainat am fost de fratii mei si strain fiilor maicii mele,
11. Ca ravna casei Tale m-a mancat, si ocarile celor ce Te ocarasc pe Tine au cazut asupra mea.
12. Si mi-am smerit cu post sufletul meu si mi-a fost spre ocara mie.
13. Si m-am imbracat cu sac si am ajuns pentru ei de batjocura.
14. Impotriva mea graiau cei ce sedeau in porti si despre mine cantau cei ce beau vin.
15. Iar eu intru rugaciunea mea catre Tine, Doamne, am strigat la timp bine-placut.
16. Dumnezeule, intru multimea milei Tale auzi-ma, intru adevarul milei Tale.
17. Mantuieste-ma din noroi, ca sa nu ma afund; izbaveste-ma de cei ce ma urasc si din adancul apelor,
18. Ca sa nu ma inece valtoarea apei, nici sa ma inghita adancul, nici sa-si inchida peste mine adancul gura lui.
19. Auzi-ma, Doamne, ca buna este mila Ta; dupa multimea indurarilor Tale cauta spre mine.
20. Sa nu-ti intorci fata Ta de la credinciosul Tau, cand ma necajesc. Degrab ma auzi.
21. Ia aminte la sufletul meu si-l mantuieste pe el; din mainile vrajmasilor mei izbaveste-ma,
22. Ca Tu cunosti ocara mea si rusinea mea si infruntarea mea;
23. Inaintea Ta sunt toti cei ce ma necajesc. Zdrobit a fost sufletul meu de ocari si necaz,
24. Si am asteptat pe cel ce m-ar milui si nu era, si pe cei ce m-ar mangaiia si nu i-am aflat.
25. Si mi-au dat spre mancarea mea fiere si in setea mea m-au adapat cu otet.
26. Faca-se masa lor inaintea lor cursa, rasplatire si sminteala;
27. Sa se intunece ochii lor, ca sa nu vada, si spinarea lor pururea o garboveste.
28. Varsa peste ei urgia Ta si mania urgiei Tale sa-i cuprinda pe ei;
29. Faca-se curtea lor pustie si in locasurile lor sa nu fie locuitori;
30. Ca pe care Tu l-ai batut, ei l-au prigonit, si au inmmultit durerea ranilor lui.
31. Adauga faradelege la faradelegea lor, si sa nu intre intru dreptatea Ta ;
32. Stersi sa fie din cartea celor vii si cu cei drepti sa nu se scrie.
33. Sarac si indurerat sunt eu; mantuirea Ta, Dumnezeule, sa ma sprijineasca.
34. Lauda-voi numele Dumnezeului meu cu cantare si-L voi preamari pe El cu lauda;
35. Si-i va placea lui Dumnezeu mai mult decat vitelul tanar, caruia ii cresc coarne si unghii. 36. Sa rida saracii si sa se veseleasca; cantati lui Dumnezeu si viu va fi sufletul vostru !
37. Ca a auzit pe cei saraci Domnul, si pe cei ferecati in obezi ai Sai nu i-a urgisit.
38. Sa-L laude pe El cerurile si pamantul, marea si toate cate se tarasc in ea.
39. Ca Dumnezeu va mantui Sionul si se vor zidi cetatile lui Iuda, si vor locui acolo si-l vor mosteni pe el;
40. Si semintia credinciosilor Lui il va stapani pe el, si cei ce iubesc numele Lui vor locui in el.

PSALMUL 69

Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor. Spre aducere aminte. Ca sa ma mantuiasca Domnul.

1. Dumnezeule, spre ajutorul meu la aminte ! Doamne, sa-mi ajuti mie grabeste-Te !
2. Sa se rusineze si sa se infrunte cei ce cauta sufletul meu;
3. Sa se intoarca inapoi si sa se rusineze cei ce-mi voiesc mie rele;
4. Intoarca-se indata rusinati cei ce-mi graiesc mie : " Bine, bine ! "
5. Sa se bucure si sa se veseleasca de Tine toti cei ce Te cauta pe Tine, Dumnezeule, si sa zica pururea cei ce iubesc mantuirea Ta : " Slavit sa fie Domnul ! "
6. Iar eu sarac sant si sarman, Dumnezeule, ajuta-ma !
7. Ajutorul meu si Izbavitorul meu esti Tu, Doamne, nu zabovi.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

DUPA A NOUA CATISMA

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

Apoi troparele, glasul al 2-lea:

Ma gandesc la ziua cea Infricosatoare si plang faptele mele cele rele. Cum voi raspunde Imparatului celui fara de moarte ? Si cu ce indrazneala voi cauta la Judecatorul eu, pacatosul ? Milostive Parinte, Fiule Unule-Nascut si Duhule Sfinte, miluieste-ma !

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh

In valea plangerii, la locul ce ai randuit, cand vei sedea, Milostive, sa faci judecata dreapta, sa nu vadesti cele ascunse ale mele, nici sa ma rusinezi inaintea ingerilor, ci cruta-ma, Doamne, si ma miluieste !

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Preabuna Nascatoare de Dumnezeu, ocrotitoarea lumii, nadejdea si acoperamantul cel tare al celor ce alearga la tine, roaga, staruitor, impreuna cu cei fara de trup, pe Dumnezeul cel Iubitor de oameni, pe care L-ai nascut, sa izbaveasca sufletele noastre de toata ingrozirea, ceea ce esti una binecuvantata !

Apoi,

Doamne miluieste ( de 40 de ori )

si rugaciunea aceasta :

Stapane, Doamne, Dumnezeul nostru, Care singur stii suferinta ticalosului meu suflet si leacul acesteia, tamaduieste-l cum stii, dupa multimea milei Tale si a indurarilor Tale ! Caci din faptele mele nu-i cu putinta a pune peste el alifie, nici untdelemn, nici legaturi. Ci Tu, Cel ce ai venit sa chemi la pocainta, nu pe cei drepti, ci pe cei pacatosi, ai mila si indurare si Te milostiveste spre dansul; rupe zapisul faptelor mele celor rele si urate si ma povatuieste la calea cea dreapta, ca umbland intru adevarul Tau, sa pot scapa de sagetile vicleanului si asa sa stau fara de osanda inaintea infricosatorului Tau divan, slavind si laudand preasfantul Tau nume, in vecii vecilor. Amin.

[/COLOR]