Catisma 10(1)
[COLOR=black]CATISMA A ZECEA[/COLOR]
[COLOR=black]PSALMUL 70[/COLOR]
[COLOR=black]Un psalm al lui David; fiilor lui Ionadav si ai celor ce s-au robit mai intai.[/COLOR]
[COLOR=black]1. Spre Tine, Doamne, am nadajduit, sa nu fiu rusinat in veac.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Intru dreptatea Ta, izbaveste-ma si ma scoate, pleaca urechea Ta catre mine si ma mantuieste.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Fii mie Dumnezeu aparator si loc intarit, ca sa ma mantuiesti,[/COLOR]
[COLOR=black]4. Ca intarirea si scaparea mea esti Tu.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Dumnezeul meu, izbaveste-ma din mana pacatosului, din mana calcatorului de lege si a celui ce face strambatate,[/COLOR]
[COLOR=black]6. Ca Tu esti asteptarea mea, Doamne; Domnul este nadejdea mea din tineretile mele.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Intru Tine m-am intarit din pantece; din pantecele maicii mele Tu esti acoperitorul meu; intru Tine este lauda mea pururea.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Ca o minune m-am facut multora, iar Tu esti ajutorul meu cel tare.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Sa se umple gura mea de lauda Ta, ca sa laud slava Ta, toata ziua mare-cuviinta Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Nu ma lepada la vremea batranetilor; cand va lipsi taria mea, sa nu ma lasi pe mine.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Ca au zis vrajmasii mei mie si cei ce pazesc sufletul meu s-au sfatuit impreuna,[/COLOR]
[COLOR=black]12. Zicand : Dumnezeu l-a parasit pe el, urmariti-l si-l prindeti pe el, ca nu este cel ce izbaveste.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Dumnezeule, nu Te departa de la mine; Dumnezeul meu, spre ajutorul meu ia aminte ![/COLOR]
[COLOR=black]14. Sa se rusineze si sa piara cei ce defaimeaza sufletul meu, sa se imbrace cu rusine si infruntare cei ce cauta sa-mi faca rau.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Iar eu pururea voi nadajdui spre Tine si voi inmulti lauda Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Gura mea va vesti dreptatea Ta, toata ziua mantuirea Ta, al caror nume nu-l cunosc.[/COLOR]
[COLOR=black]17. Intra-voi intru puterea Domnului; Doamne, aduce-mi-voi aminte numai de dreptatea Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]18. Dumnezeule, m-ai invatat din tineretile mele, si eu si astazi vestesc minunile Tale.[/COLOR]
[COLOR=black]19. Pina la batranete si caruntete,[/COLOR]
[COLOR=black]20. Dumnezeule, sa nu ma parasesti,[/COLOR]
[COLOR=black]21. Ca sa vestesc bratul Tau la tot neamul ce va sa vina.[/COLOR]
[COLOR=black]22. Puterea Ta si dreptatea Ta, Dumnezeule, pma la cele inalte, maretiile pe care le-ai facut. Dumnezeule, cine este asemenea Tie ?[/COLOR]
[COLOR=black]23. Multe necazuri si rele ai trimis asupra mea, dar intorcandu-Te mi-ai dat viata si din adancurile pamantului iarasi m-ai scos.[/COLOR]
[COLOR=black]24. Inmultit-ai spre mine marirea Ta si intorcandu-Te m-ai mantuit si din adancurile pamantului iarasi m-ai scos.[/COLOR]
[COLOR=black]25. Ca eu voi lauda cu instrumente de cantare adevarul Tau, Dumnezeule, canta-voi Tie din alauta; Sfantul lui Israel.[/COLOR]
[COLOR=black]26. Bucura-se-vor buzele mele cand voi canta Tie si sufletul meu pe care l-ai mantuit.[/COLOR]
[COLOR=black]27. Inca si limba mea toata ziua va rosti dreptatea Ta, cand vor fi rusinati si inruntati cei ce cauta sa-mi faca rau.[/COLOR]
[COLOR=black]PSALMUL 71[/COLOR]
[COLOR=black]Despre Solomon.[/COLOR]
[COLOR=black]1. Dumnezeule, judecata Ta da-o Imparatului si dreptatea Ta fiului Imparatului,[/COLOR]
[COLOR=black]2. Ca sa judece pe poporul Tau cu dreptate si pe saracii Tai cu judecata.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Sa aduca muntiii pace poporului Tau si dealurile dreptate.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Judeca-va pe saracii poporului si va milui pe fiii saracilor si va umili pe clevetitor.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Si se vor teme de Tine cat va fi soarele si cat va fi luna din neam in neam.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Pogori-se-va ca ploaia pe lana si ca picaturile ce cad pe pamant.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Rasari-va in zilele lui dreptatea si multimea pacii, cat va fi luna.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Si va domni de la o mare pana la alta si de la rau pana la marginile lumii.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Inaintea lui vor ingenunchea etiopienii si vrajmasii lui tarana vor linge.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Imparatii Tarsisului si insulele daruri vor aduce, imparatii arabilor si ai reginei Saba prinoase vor aduce.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Si se vor inchina lui toti imparatii pamantului, toate neamurile vor sluji lui.[/COLOR]
[COLOR=black]12. Ca a izbavit pe sarac din mana celui puternic si pe sarmanul care n-avea ajutor.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Va avea mila de sarac si de sarman si sufletele saracilor va mantui;[/COLOR]
[COLOR=black]14. De camata si de asuprire va scapa sufletele lor si scump va fi numele lor inaintea lui.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Si va fi viu si se va da lui din aurul Arabiei si se vor ruga pentru el pururea; toata ziua il vor binecuvanta pe el.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Fi-va belsug de paine pe pamant pana-n varful muntilor; pomii roditori se vor inalta ca cedrii Libanului; si vor inflori cei din cetate ca iarba pamantului.[/COLOR]
[COLOR=black]17. Numele lui va dainui pe vecie; cat va fi soarele va fi pomenit numele lui.[/COLOR]
[COLOR=black]18. Se vor binecuvanta in el toate semintiile pamantului, toate neamurile il vor ferici pe el.[/COLOR]
[COLOR=black]19. Binecuvantat este Domnul Dumnezeu, Dumnezul lui Israel, singurul Care face minuni.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Si binecuvantat este numele slavei Lui in veac si in veacul veacului.[/COLOR]
[COLOR=black]2l. Tot pamantul se va umple de slava Lui. Amin. Amin.[/COLOR]
[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, [/COLOR]
[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]
|