View Single Post
Vechi 16.03.2009, 01:32:21
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Catisma 10(2)

[COLOR=black]PSAMUL 72[/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui Asaf.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Cat de bun este Dumnezeu cu Israel, cu cei drepti la inima;[/COLOR]
[COLOR=black]2. Iar mie, putin a fost de nu mi-au alunecat picioarele, putin a fost de nu s-au poticnit pasii mei.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Ca am pizmuit pe cei fara de lege, cand vedeam pacea pacatosilor.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Ca n-au necazuri pana la moartea lor si tari sunt cand lovesc ei.[/COLOR]
[COLOR=black]5. De osteneli omenesti n-au parte si cu oamenii nu sunt biciuiti.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Pentru aceea ii stapaneste pe ei mandria si se imbraca cu nedreptatea si silnicia.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Din rautatea lor iese nedreptatea si cugetele inimii lor les la iveala.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Gandesc si vorbesc cu viclesug, nedreptate graiesc de sus.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Pana la cer ridica gura lor si cu limba lor strabat pamantul.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Pentru. aceasta poporul meu se ia dupa ei si gaseste ca ei sunt plini de zile bune[/COLOR]
[COLOR=black]11. Si zice : " Cum ? stie aceasta Dumnezeu ? Are cunostinta Cel Preainalt ?[/COLOR]
[COLOR=black]12. Iata, acestia sunt pacatosi si sunt indestulati. Vesnic sunt bogati.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Iar eu am zis : " Deci, in desert am fost drept la inima si mi-am spalat intru cele nevinovate mainile mele,[/COLOR]
[COLOR=black]14. Ca am fost lovit toata ziua si mustrat in fiecare dimineata ".[/COLOR]
[COLOR=black]15. Daca as fi grait asa, iata as fi calcat legamantul neamului fiilor Tai.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Si ma framantam sa pricep aceasta, dar anevoios lucru este inaintea mea.[/COLOR]
[COLOR=black]17. Pana ce am intrat in locasul cel sfant al lui Dumnezeu si am inteles sfarsitul celor rai :[/COLOR]
[COLOR=black]18. Intr-adevar, pe drumuri viclene i-ai pus pe ei si i-ai doborit cand se inaltau,[/COLOR]
[COLOR=black]19. Cat de iute i-a pustiit pe ei ! S-au stins, au pierit din pricina nelegiuirii lor.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Ca visul celui ce se desteapta, Doamne, in cetatea Ta chipul lor de nimic l-ai facut.[/COLOR]
[COLOR=black]21. De aceea s-a bucurat inima mea si rarunchii mei s-au potolit.[/COLOR]
[COLOR=black]22. Ca eram fara de minte si nu stiam; ca un dobitoc eram inaintea Ta. Dar eu sunt pururea cu Tine.[/COLOR]
[COLOR=black]23. Apucatu-m-ai de mana mea cea dreapta. Cu sfatul Tau m-ai povatuit si cu slava m-ai primit.[/COLOR]
[COLOR=black]24. Ca pe cine am eu in cer afara de Tine ? Si afara de Tine, ce am dorit pe pamant ?[/COLOR]
[COLOR=black]25. Stinsu-s-a inima mea si trupul meu, Dumnezeul inimii mele si partea mea, Dumnezeule, in veac.[/COLOR]
[COLOR=black]26. Ca iata cei ce se departeaza de Tine vor pieri; nimicit-ai pe tot cel ce se leapada de Tine.[/COLOR]
[COLOR=black]27. Iar mie a ma lipi de Dumnezeu bine este, a pune in Domnul nadejdea mea, ca sa vestesc toate laudele Tale in portile fiicei Sionului.[/COLOR]

[COLOR=black]PSAMUL 73[/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui Asaf. Al priceperii.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Pentru ce m-ai lepadat, Dumnezeule, pana in sfarsit ? Aprinsu-s-a inima Ta peste oile pasunii Tale.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Adu-Ti aminte de poporul Tau, pe care l-ai castigat de la inceput.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Izbavit-ai toiagul mostenirii Tale, muntele Sionului, acesta in care ai locuit.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Ridica mainile Tale impotriva mandriilor lor, pana la sfarsit, ca rau a facut vrajmasul in locul cel sfant al Tau.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Si s-au falit cei ce Te urasc pe Tine in mijlocul locului de praznuire al Tau, pus-au semnele lor drept semne;[/COLOR]
[COLOR=black]6. Sfaramat-au intrarea cea de deasupra.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Ca in codru cu topoarele au taiat usile locasului Tau, cu topoare si ciocane l-au sfaramat.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Ars-au cu foc locasul cel sfant al Tau, pana la pamant; spurcat-au locul numelui Tau.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Zis-au in inima lor impreuna cu neamul lor : " Veniti sa ardem toate locurile de praznuire ale lui Dumnezeu de pe pamant ".[/COLOR]
[COLOR=black]10. Semnele noastre nu le-am vazut; nu mai este profet si pe noi nu ne va mai cunoaste.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Pana cand, Dumnezeule, Te va ocari vrajmasul, pana cand va huli potrivnicul numele Tau, pana in sfarsit ?[/COLOR]
[COLOR=black]12. Pentru ce intorci mana Ta si dreapta Ta din sanul Tau, pana in sfarsit ?[/COLOR]
[COLOR=black]13. Dar Dumnezeu, imparatul nostru mai inainte de veac, a facut mantuire in mijlocul pamantului.[/COLOR]
[COLOR=black]14. Tu ai despartit, cu puterea Ta, marea; Tu ai zdrobit capetele balaurilor din apa;[/COLOR]
[COLOR=black]15. Tu ai sfaramat capul balaurului; datu-l-ai pe el mancare popoarelor pustiului.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Tu ai deschis izvoare si paraie; Tu ai secat raurile Itanului.[/COLOR]
[COLOR=black]17. A Ta este ziua si a Ta este noaptea. Tu ai intocmit lumina si soarele.[/COLOR]
[COLOR=black]18. Tu ai facut toate marginile pamantului; vara si primavara Tu le-ai zidit.[/COLOR]
[COLOR=black]19. Adu-Ti aminte de aceasta : vrajmasul a ocarat pe Domnul si poporul cel fara de minte a hulit numele Tau.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Sa nu dai fiarelor sufletul ce Te lauda pe Tine; sufletele saracilor Tai sa nu le uiti pana in sfarsit.[/COLOR]
[COLOR=black]21. Cauta spre legamantul Tau, ca s-au umplut ascunzisurile pamantului de locuintele faradelegilor.[/COLOR]
[COLOR=black]22. Sa nu se intoarca rusinat cel umilit; saracul si sarmanul sa laude numele Tau.[/COLOR]
[COLOR=black]23. Scoala-Te, Dumnezeule, apara pricina Ta; adu-Ti aminte de ocara de fiecare zi, cu care Te necinsteste cel fara de minte.[/COLOR]
[COLOR=black]24. Nu uita strigatul vrajmasilor Tai ! Razvratirea celor ce Te urasc pe Tine se urca pururea spre Tine.[/COLOR]

[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]

[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, [/COLOR]

[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]

[COLOR=black]PSAMUL 74[/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui Asaf ; mai-marelui cantaretilor. Sa nu strici ![/COLOR]

[COLOR=black]1. Lauda-Te-vom pe Tine, Dumnezeule, lauda-Te-vom si vom chema numele Tau.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Voi spune toate minunile Tale. " Cand va fi vremea, zice Domnul, cu dreptate voi judeca.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Cutremuratu-s-a pamantul si toti cei ce locuiesc pe el; Eu am intarit stalpii lui ".[/COLOR]
[COLOR=black]4. Si am zis celor fara de lege :" Nu faceti faradelege ! ", si pacatofflor : " Nu inaltati fruntea !"[/COLOR]
[COLOR=black]5. Nu ridicati la inaltime fruntea voastra, sa nu graiti nedreptate impotriva lui Dumnezeu ".[/COLOR]
[COLOR=black]6. Ca nici de la rasarit, nici de la apus, nici din muntii pustiei, nu vine ajutorul;[/COLOR]
[COLOR=black]7. Ci, Dumnezeu este Judecatorul; pe unul il smereste si pe altul il inalta.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Paharul este in mana Domnului, plin cu vin curat bine-mirositor, si-l trece de la unul la altul, dar drojdia lui nu s-a varsat; din ea vor bea toti pacatosii pamantului.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Iar eu ma voi bucura in veac, canta-voi Dumnezeului lui Iacob.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Si toate fruntile pacatosilor voi zdrobi si se va inalta fruntea dreptului.[/COLOR]